Reek

Opbrengst voor kinderen van Koraalgroep Reek

JCI herfstchallenge: uitdagende rally met pittige opdrachten

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK/UDEN - JCI De Maaskant organiseert een uitdagende rally om geld in te zamelen voor de kinderen van De Koraalgroep in Reek. Deze 150 kilometer lange herfstchallenge vindt zondag 16 september plaats. Het draait niet om snelheid, maar onder meer je kennis en oriëntatievermogen worden op de proef gesteld. Iedereen kan meedoen. Deelname kost 50 euro per persoon. Daar is lunch bij inbegrepen.

Het is de tweede keer dat de JCI herfstchallenge wordt verreden. Vorig jaar was het goede doel de kinderafdeling van het Bernhoven Ziekenhuis in Uden. Dat succes hoopt de organisatie dit jaar te herhalen. “Er is plek voor dertig auto's”, vertelt Michou Kortrink. “Per voertuig heb je minimaal een chauffeur en navigator nodig. Het doel is om de route die wij uit hebben gezet zo dicht mogelijk te benaderen, dus niet smokkelen of omrijden. Je krijgt punten voor de juiste afstand. Het is zaak scherp te blijven, dat is met vier ogen eigenlijk al best lastig. Je doet er dus goed aan met meer mensen per auto te gaan.”

Puzzeltocht
Verder kom je onderweg onder meer pittige doe- en kennisopdrachten tegen. “Het is niet per se makkelijk, maar meer een echte puzzeltocht”, vervolgt Kortrink. “Ook is het zeker geen scheurwedstrijd. Je kunt met elke auto deelnemen. We hebben er rekening mee gehouden dat je op de route voldoende laadpalen tegenkomt voor als je elektrische auto hebt. Er zitten ook stukjes off road in over zandpaden of door het gras. Daar moet je wel op bedacht zijn, maar in principe kun je dus met elke auto meedoen.”
Het startpunt is bij D'n Office in Uden. Kortrink: “In eerste instantie hadden we Reek op het oog, maar we willen niet dat mensen in hun enthousiasme te hard gaan rijden in zo'n kleine kern. Nu starten we op een industrieterrein. Daar is meer ruimte. Uiteraard loopt de route wel door Reek. Onderweg is ook nog ergens een lunch, die hopen we grotendeels of zelfs volledig gesponsord te krijgen.”

Stichting Maashorst
Deelname kost 50 euro per persoon. Een auto met vier mensen levert dus 200 euro op. De opbrengst gaat naar Stichting Maashorst in Reek, een locatie van De Koraalgroep. Hier wonen kinderen die te maken hebben met (ernstige) ontwikkelings-, gedrags- en/of leerproblemen. Er zijn te weinig middelen voor activiteiten of speeltoestellen ter ontspanning. Een oorzaak hiervan zijn de bezuinigingen van de overheid.
JCI De Maaskant wil een positieve bijdrage leveren aan het woongenot van de kinderen. “We maken het geld niet over naar een bankrekening, maar zetten het om in goederen”, licht Kortrink toe. “In overleg met Stichting Maashorst kijken we waar behoefte aan is. Dan kan een speeltoestel voor buiten zijn, maar ook een PlayStation voor in de woonkamer. Bij de definitieve keuze houden we rekening met alle leeftijden, zodat iedereen er wat aan heeft.”
Er is plek voor dertig auto's in de rally. “De beschikbare plaatsen lopen gestaag vol”, waarschuwt Kortrink. “Bij belangstelling doe je er verstandig aan om snel aan te melden. Hoe meer geld wij inzamelen voor het goede doel, hoe blijer we de kinderen kunnen maken.” Iedereen kan meedoen: gezinnen, vriendengroepen of zakenpartners. Je krijgt er een leuke en uitdagende dag voor terug. Aan het einde van de dag, wanneer alle auto's binnen zijn, worden alle punten bij elkaar opgeteld. De winnaar krijgt een award en een mooie prijs. Tevens wordt dan het opgehaalde bedrag bekendgemaakt. Aanmelden kan op www.jcidemaaskant.nl

Junior Chamber International
JCI staat voor Junior Chamber International. Het is een internationaal netwerk voor persoonlijke ontwikkeling voor ondernemers en ondernemende mensen tussen de 18 en 40 jaar oud. Kamer De Maaskant richt zich op de regio Oss-Uden-Veghel en alle dorpen die daarbij horen. Michou Kortrink komt uit Oss. Noortje Jacobs uit Schaijk is ook lid van de club en betrokken bij het project, net zoals alle andere leden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties