Reek

Janna van Tiel start nieuwe serie teken- en schilderlessen voor kinderen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - Janna van Tiel geeft vanaf zaterdag 18 januari in Reek weer nieuwe teken- en schilderlessen voor kinderen. De lessen vinden plaats op zaterdagmiddag van 15.30 tot 17 uur. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zes lessen volgen van anderhalf uur met in de zevende week een tentoonstelling waar familie en vrienden welkom zijn.

"Het is voor kinderen zeer verleidelijk om veel tijd door te brengen achter de televisie, telefoon of iPad", vertelt Janna. "In deze tijd is dat zeer begrijpelijk, maar toch is het erg belangrijk voor ieder kind om zich creatief te kunnen uiten en zijn/haar eigen stijl te ontwikkelen. Daarom laat ik tijdens mijn tekenlessen kinderen op een gezellige en ontspannen manier kennismaken met verschillende materialen zoals waskrijt, acrylverf, inkt, kleurpotlood, aquarelverf, pastelkrijt en houtskool. Ik hoop met mijn eigen enthousiasme iets creatiefs aan te wakkeren bij ieder kind. Ook probeer ik in mijn les de groep verschillende technieken aan te leren. Ik heb veel leuke opdrachten rondom de zomer en het opbloeien van de natuur. Naast deze opdrachten is er genoeg ruimte voor de ontwikkeling van fantasie en creativiteit."

De Reekse heeft veel teken- en schilderlessen gehad en volgde ook een aantal cursussen over tekenen met kinderen. Ze studeert momenteel beeldende kunst gerelateerde therapie in Nijmegen. "Tekenen en schilderen is belangrijk voor een kind", stelt Janna. "Hiermee ontdekken kinderen namelijk nieuwe inzichten en perspectieven. Ze verwerken met behulp van tekenen en schilderen ervaringen, ze leren zichzelf kennen en leren zich te uiten."

Creatieve ontwikkeling
Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen meedoen aan de lessen. Janna: "Elke leeftijdsfase heeft een eigen creatieve ontwikkeling en alle leeftijden kunnen daarom van elkaar leren. Ik pas mijn opdrachten aan op ieder kind in de groep en probeer ieder kind op zijn of haar niveau te helpen. Daarom heb ik een maximumaantal van tien kinderen per groep. Binnen mijn lessen probeer ik een sfeer te creëren waarin iedereen zich veilig voelt en waar het niet alleen maar draait om resultaat."

De cursus bestaat uit zes lessen van anderhalf uur op de zaterdagmiddag van 15.30 tot 17 uur in Reek. Na deze lessen is er in de zevende week een gezellige tentoonstelling waar iedereen welkom is om te bewonderen wat de kinderen allemaal hebben gemaakt. Alle lessen en de tentoonstelling bij elkaar kost 80 euro. Materialen zitten bij de prijs inbegrepen. Voor meer informatie of aanmelding: janna.vantiel@hotmail.com of 06-31534371.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties