Reek

Janna van Tiel start met nieuwe teken- en schilderlessen in Reek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - Janna van Tiel geeft vanaf woensdag 12 juni in Reek weer nieuwe teken- en schilderlessen voor kinderen. De lessen vinden plaats op woensdagmiddag van 15.30 tot 17 uur. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen vijf lessen volgen van anderhalf uur.

"Het is voor kinderen zeer verleidelijk om veel tijd door te brengen achter de televisie, telefoon of iPad", vertelt Janna. "In deze tijd is dat zeer begrijpelijk, maar toch is het erg belangrijk voor ieder kind om zich creatief te kunnen uiten en zijn/haar eigen stijl te ontwikkelen. Daarom laat ik tijdens mijn tekenlessen kinderen op een gezellige en ontspannen manier kennismaken met verschillende materialen zoals waskrijt, acrylverf, inkt, kleurpotlood, aquarelverf, pastelkrijt en houtskool. Ik hoop met mijn eigen enthousiasme iets creatiefs aan te wakkeren bij ieder kind. Ook probeer ik in mijn les de groep verschillende technieken aan te leren. Ik heb veel leuke opdrachten rondom de zomer en het opbloeien van de natuur. Naast deze opdrachten is er genoeg ruimte voor de ontwikkeling van fantasie en creativiteit."

De Reekse heeft veel teken- en schilderlessen gehad en volgde ook een aantal cursussen over ‘het tekenen met kinderen’. Ze studeert momenteel ‘Vaktherapie beeldend' aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen. “Tekenen en schilderen is belangrijk voor een kind”, stelt Janna. “Met tekenen/schilderen ontdekken kinderen namelijk nieuwe inzichten en perspectieven. Ze verwerken met behulp van tekenen/schilderen ervaringen, ze leren zichzelf kennen en leren zich te uiten.”

Van 6 tot 12 jaar
Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen meedoen aan de lessen. Janna: "Elke leeftijdsfase heeft een eigen creatieve ontwikkeling en alle leeftijden kunnen daarom van elkaar leren. Ik pas mijn opdrachten aan op ieder kind in de groep en probeer ieder kind op zijn/haar niveau te helpen. Daarom heb ik een maximaal aantal van 8 kinderen per groep. Binnen mijn lessen probeer ik een sfeer te creëren waarin iedereen zich veilig voelt en waar het niet alleen maar draait om resultaat."

De cursus bestaat uit 5 lessen van anderhalf uur op de woensdagmiddag van 15.30 tot 17 uur in Reek. Na deze lessen is er in de avond een gezellige tentoonstelling waar iedereen welkom is om te bewonderen wat de kinderen allemaal hebben gemaakt. Voor meer informatie of aanmelding: janna.vantiel@hotmail.com of 06-31534371.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties