Reek

Janna van Tiel start met nieuwe schilder- en tekenlessen in Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Vanaf zondag 14 augustus geeft Janna van Tiel in Reek weer nieuwe teken- en schilderlessen voor kinderen. De lessen vinden plaats op zaterdagmiddag van 14 tot 15.30 uur. Kinderen van 6 tot 12 jaar volgen lessen van anderhalf uur.

"Ondanks dat het nu zomer is, is het voor kinderen zeer verleidelijk om binnen te zitten achter de televisie of iPad", vertelt Janna. "In deze tijd is dat zeer begrijpelijk, maar toch is het erg belangrijk voor ieder kind om zich creatief te kunnen uiten en zijn of haar eigen stijl te ontwikkelen. Daarom laat ik tijdens mijn tekenlessen kinderen op een gezellige en ontspannen manier kennismaken met verschillende materialen zoals waskrijt, acrylverf, inkt, kleurpotlood, aquarelverf, pastelkrijt en houtskool. Ik hoop met mijn eigen enthousiasme iets creatiefs aan te wakkeren bij ieder kind. Ook probeer ik in mijn les de groep verschillende technieken aan te leren. Ik heb veel leuke opdrachten over de natuur, dieren en mensen maar ook rond het thema zomer. Naast deze opdrachten is er genoeg ruimte voor de ontwikkeling van fantasie en creativiteit."

'Inzicht en perspectief'
De Reekse heeft veel teken- en schilderlessen gehad en volgde ook een aantal cursussen over ‘het tekenen met kinderen’. Ze studeerde onder andere creatieve therapie Beeldend in Nijmegen. “Tekenen en schilderen is belangrijk voor een kind”, stelt Janna. “Met tekenen/schilderen ontdekken kinderen namelijk nieuwe inzichten en perspectieven. Ze verwerken met behulp van tekenen/schilderen ervaringen, ze leren zichzelf kennen en leren zich te uiten.”
Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen meedoen aan de lessen. Janna: "Elke leeftijdsfase heeft een eigen creatieve ontwikkeling en alle leeftijden kunnen daarom van elkaar leren. Ik pas mijn opdrachten aan op ieder kind in de groep en probeer ieder kind op zijn/haar niveau te helpen. Daarom heb ik een maximaal aantal van acht kinderen per groep. Binnen mijn lessen probeer ik een sfeer te creëren waarin iedereen zich veilig voelt en waar het niet alleen maar draait om resultaat."

Tentoonstelling
De lessen worden gegeven op een unieke en kindvriendelijke locatie: in een circustent, omringd door de natuur, op biologische boomkwekerij Valckenhof aan de Heijtmorgen in Reek. "Zo zijn we lekker buiten in de zomer en zijn we toch beschut mocht het gaan regenen", zegt Janna, "want de zijkanten kunnen dicht." De cursus bestaat uit zeven lessen van anderhalf uur op zaterdagmiddag van 14 tot 15.30 uur. Na de laatste les is er aansluitend een tentoonstelling waar iedereen welkom is om te bewonderen wat de kinderen allemaal hebben gemaakt. De lessen, de tentoonstelling en alle materialen bedragen eenmalig 75 euro. Voor meer informatie of aanmelding: janna.vantiel@hotmail.com of 06-31534371.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties