Reek

Succes voor basisschool Oventje

Jan van den Berg is Landerds voorleeskampioen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - De Landerdse voorleesfinale werd woensdag 21 februari gehouden in Het Wapen van Reek. De schoolkampioenen van De Wizzert, De Kreek'l, Vlasgaard, De Regenboog, Oventje en Den Omgang namen om beurten plaats op de voorleestroon om een fragment voor te dragen uit een zelfgekozen boek. Hoewel ze het allemaal voortreffelijk deden, kwam Jan van den Berg (11) van basisschool Oventje als winnaar uit de bus.

Jan las voor uit De pizza-spion van Anna Woltz. De Zeelandse leerling mag als voorleeskampioen van Landerd naar de regionale voorronde met als einddoel de Nationale Voorleeswedstijd. Juryvoorzitter Hans Meijer roemde hem voor de wijze waarop Jan het publiek bij het verhaal wist te betrekken. Dit deed hij mede namens juryleden Anja Maathuis-Spijkers, wethouder Piet Hein Jonkergouw en Ivy Danen, winnares van vorig jaar.

Mooiste spandoek
De prijs voor mooiste spandoek ging na een enthousiaste parade naar groep 7 en 8 van Den Omgang, die met een kleurrijke creatie hun klasgenootje Eefje Griffioen aanmoedigden. De andere deelnemers waren Fransje van den Akker van De Wizzert, Sjors van Boekel van De Kreek'l, Marte Koenders van Vlasgaard en Loïs Wieland van De Regenboog. Na afloop kregen alle basisscholen een exemplaar van Astrid Lindgrens Ronja de roversdochter.
Theater Schat Producties was aanwezig om de ochtend op te leuken. Tijdens het juryberaad werd samen met enkele vrijwilligers uit de zaal spontaan een verhaal verzonnen dat ging over een alles verslindende ezel. Dit leidde tot grote hilariteit bij de toehoorders.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties