Reek

INGEZONDEN: Winderigheid in Reek?

Door CDA Landerd

De Reekse gemeenschap zaait een hoop wind om een supermarkt te realiseren. Daar is helemaal niets mis mee. De bozige oproep tot een boycot zou je dan vergoelijkend kunnen scharen onder de vrijheid van meningsuiting. Maar een wind kun je niet overal maar ongecontroleerd loslaten, ondanks dat je je eigen luchtje misschien wel kunt waarderen. Als er opgeroepen wordt tot een boycot tegen twee lokale ondernemers die rechtmatige vragen hebben gesteld, gaat het wat ruiken. Eigenlijk wordt geprobeerd om de vrije meningsuiting en handelingen van een ander te smoren. In de brede wens tegen de maatschappelijke verharding is deze actie dus geen frisse wind...

Fractie CDA Landerd
Piet Hein Jonkergouw en Sybren Reitsma

|Doorsturen

Schaijk

2020-10-28 14:29:20

Ik ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe die ex-ondernemers uit Reek zich nu voelen. Die tot voor een aantal jaren nog een winkel hadden in Reek maar het niet konden bolwerken omdat de Reekenaren naar Schaijk en Zeeland gingen omdat daar de boodschappen 4 cent goedkoper waren. Zouden die nu niet denken: 'Had maar gewoon bij ons boodschappen blijven doen, dan had je nu nog gewoon winkels in Reek gehad'?

Arjan Lemmers

2020-10-28 15:05:05

Die hebben hetzelfde gevoel als de (ex) winkeliers in Zeeland, Schaijk en Grave die worden weggedrukt door steeds groter wordende service-supermarkten. 
De extra vierkante meters worden gebruikt voor een warme bakkerij, een slagerij, basis medicatie, huishoudelijke artikelen (zie overname Hema), persoonlijke verzorging, tijdschriften, een postkantoor, bloemen, een slijterij en de volgende stap horeca (warme maaltijden).

Die weten dat ze moeten opboksen tegen winkels die wel van 8:00-20:00 en 7 dagen per week open kunnen zijn. En die werken met scholieren van 4 euro per uur. En dagelijks leuke, knusse reclames uitzenden met bekende acteurs en F1 rijders....

Dan weet je: je bent kansloos en je gaat naar de klote!

Hans van der Zanden

2020-10-28 22:46:11

Wat een rare plakkerige opmerkingen van die twee CDA mensen. Slaat nergens op en erg kort zichtig. De acties van ah Schaijk , Jumbo Zeeland en  nog gekker de grote graaiers uit Grave is gewoon 100% eigenbelang en bang voor verlies omzet. Ben gewoon eerlijk.

Ps..Reek is zo klein dat de Aldi  gewoon niet in het centrum past ????

Smous

2020-10-30 08:35:13

Reek is zo klein dat een supermarkt geen haalbare kaart is.....

Wim van Breda

2020-10-30 17:32:50

Beste Harry, verdiep je eens in de materie. Je hebt gelijk dat het eigenbelang is, zo handelt nu eenmaal 99,99% van de mensheid. Dhr Christiaens heeft daarentegen wel een punt. Heeft op alle mogelijke manieren geprobeerd om zijn winkel uit te breiden of te verplaatsen in Schaijk, maar werd tegengewerkt door de gemeente. Beleid was namelijk dat alle detailhandel in het centrum moest plaatsvinden. De beoogde (uitbreidings)locaties voldeden niet aan het beleid. Dus heeft dhr Christiaens mee geinvesteerd in het centrumplan, waar nu een prachtige winkel staat. Dat enkele jaren na zijn strijd Aldi voor een habbekrats op een weiland een winkel mag plaatsen, voelt op zn zacht gezegd oneerlijk.

Frits

2020-10-30 18:25:22

Wim van Breda,

Verdiep jij je eens in de materie.

Wat een  kletsverhaal van u. Hij kon aldaar niet uitbreiden (geen ruimte) Daarnaast zat hij daar gehuurd. Mooie plannen maar hij was geen eigenaar.  

Hij wil gewoon protectie van het MKB van Schaijk. Wij leven gelukkig wel in een liberaal land. Christiaens moet gewoon zeggen "Ik ben er ziek van dat er een ALDI in de Reek komt. Ik denk dat het mij geld gaat kosten."

Zielig verhaal en heel slechte marketing. Jumbo Schaijk, eigendom van het moederbedrijf, is slimmer. Gewoon laten gebeuren.

PS: Christiaens wilde een winkel in een pand van de gemeente dat dus helemaal niet van hem was.

Wim van Breda

2020-10-30 23:45:22

Duidelijk geen ondernemer Frits. Dat je een pand niet in eigendom hebt, wil nog niet zeggen dat je niet kunt uitbreiden. Tenminste als je die kans krijgt. Beleid in Landerd, waar ik overigens volledig achtersta, is dat detailhandel gecentraliseerd moet blijven. De Aldi mag zich nu zonder consequenties onttrekken aan deze regel. Dat is waar deze discussie over gaat, niets meer, niets minder.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties