Reek

INGEZONDEN: Nieuwe hoop in Reek

Door Actiegroep Aldi Reek

Er is nieuwe hoop bij veel voorstanders van een Aldi in Reek. Zeker nadat het college van Landerd besloten heeft om tegemoet te komen aan bezwaren van onder meer Jumbo Zeeland, AH Schaijk en het bestuur van MKB Schaijk. Doordat de tijdelijke vergunning is aangepast aan de looptijd van maximaal 5 jaar (in plaats van 10 jaar) en er een tussentijdse evaluatie van de effecten op de winkels in Schaijk en Zeeland zal worden uitgevoerd, zou je verwachten dat Jumbo Zeeland, AH Schaijk en het bestuur van het MKB deze grote wens van de Reekse bevolking een kans zouden geven.

In een eerder schrijven hebben we de ondernemers in Landerd opgeroepen om hun MKB-bestuur duidelijk te maken dat deze pilot in Reek een kans verdient. Zeker nu er tussentijds bekeken gaat worden of de Aldi in Reek effecten heeft op de koopstroom in Schaijk en Zeeland en op welke winkels dan wel. Het zou zomaar kunnen dat de effecten positief zijn voor een aantal (kleinere) winkels en negatief op een enkele grote supermarkt.

Het bestuur van het MKB kan nu laten zien dat ze niet alleen voor de grote supermarktjongens staan, maar vooral voor het Midden- en Kleinbedrijf, de familiebedrijven en de jonge kleinere ondernemers.
Zeker in een tijd waar Corona de kleine ondernemers vele malen meer raakt dan de grote supermarktjongens Jumbo en AH, zou het belang voor het Midden- en Kleinbedrijf voorop moeten staan en zou het de moeite waard zijn om de resultaten van de monitoring van de koopstroom af te wachten.

Tegen deze nieuwe vergunning kan en mag opnieuw bezwaar gemaakt worden. Dat is een recht dat iedereen heeft in Nederland. Daar doe ik niets aan af, maar als er tegen deze vergunning toch weer bezwaar gemaakt zou worden, dan weet je dat het gewoon keihard om eigenbelang gaat en de concurrentie koste wat het kost buiten de deur gehouden moet worden. Ruimtelijke afwegingen en bezwaren worden dan gebruikt om dit te realiseren. Het algemeen belang, het Reekse belang en de leefbaarheid in een door iedereen geprezen 'zorgdorp' speelt dan geen enkele rol bij de bezwaarmakers.

Dit zou jammer zijn voor de voorstanders van Aldi, de kleine MKB'ers in de regio en vooral voor heel veel Reekenaren. Laten we hopen dat het gezonde verstand zegeviert.

Vanuit Reek wensen wij Schaijk en Zeeland fijne feestdagen.

Roland Werring
Lid Actiegroep Aldi Reek

|Doorsturen

C pouderoijen

2020-12-14 10:28:12

In nistelrode hadden we ook graag een Aldi gehad , maar ipv hebben we nu een Poolse supermarkt , ik weet niet of de mensen daar wel zo blij mee zijn.

Joost

2020-12-14 12:55:42

Deze staan op ploffen!

Gert

2020-12-14 13:20:28

In Oss heb je dat probleem niet. Zie de Aldi in het buitengebied in Haren.

Maar de RPP heeft gekozen voor Uden, in ruil daarvoor dacht men een Aldi te krijgen. Het is niet alleen het MKB, maar zeker ook de politiek.

RPP had eerst de Aldi moeten regelen en daarna de fusie met Uden.

J@n

2020-12-14 17:25:51

Beste Gert,

De RPP bestaat dalijk in Gemeente Uden niet meer en de fusie van de 3 lokale partijen is ook al geklapt. Dus de Reek wordt een ondergeschoven kindje net als Schaijk.

En ja de RPP heeft z’n ziel verkocht aan de duivel in ruil voor de Aldi. Vieze politieke spelletjes ter eer en glorie van hunzelf.

Wim van Breda

2020-12-16 10:59:57

Goed verhaal van de heer Werring. Wel heb ik 1 kanttekening. U zet mensen op het verkeerde been door de AH weg te zetten als grote "supermarktjongen", terwijl de AH in Schaijk een franchisenemer is en daarom niets anders is dan een MKB-ondernemer.

Bart van den Bogaert

2020-12-17 10:22:44

Beste heer Werring,

Iedereen die bezwaar maakt doet dat vanuit zijn (eigen) belang. Dat is toch het hele principe. Niet erg fraai om te suggeren dat in dit geval een eventueel bezwaar alleen op 'moreel minderwaardige ' gronden gedaan kan worden. Dat oordeel is - zoals het hoort - aan het gerecht.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties