Reek

Wes Kroot verrassende naam op wedstrijdformulier Achilles Reek

'Ik ben er nog steeds elke zondag, alleen nu met wat taken'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Sinds dit seizoen staat er een verrassende naam op de wedstrijdformulieren van Achilles Reek. Wes Kroot (24) verraste afgelopen zomer vriend en vijand door aan te treden als teammanager van het eerste elftal. Hij is verantwoordelijk voor allerlei zaken rondom de wedstrijden. “Het is mooi om op deze manier betrokken te zijn.”

In zijn jeugd was Wes net als zijn vrienden lid van de lokale voetbalclub. In dit geval Achilles Reek. Als hij halverwege zijn tienerjaren een baantje krijgt, merkt hij dat werken moeilijk valt te combineren met voetballen. “Vaak was ik er pas in de tweede helft of kon ik helemaal niet komen”, weet hij nog. “Het ging gewoon niet samen en langzaam maar zeker verwaterde het. Je bent eigenlijk onderdeel van een team. Dan hoor je erbij te zijn. Als dat niet kan, moet je stoppen. Zo is mijn voetbalcarrière op een gegeven moment gestrand. ”

Vacature
Veel vrienden van Wes blijven wel bij Achilles voetballen. Op enig moment maken zij de overstap van jeugd naar senioren. Dat betekent dat ze op zondag gaan spelen. Voor Wes een reden om weer vaker naar het sportpark te komen. Nu niet als voetballer, maar als supporter. Hij staat in het weekend regelmatig langs de lijn en is betrokken bij het elftal. Tijdens de wedstrijd en na afloop in de kantine.
Omdat er een vacature is voor elftalleider, zien de trainers Lenard Weber en Robbie Pieters hun kans schoon. Ze vragen Wes of hij interesse heeft. “Ik heb niet meteen 'ja' gezegd”, zegt hij. “Het moet natuurlijk wel passen in mijn drukke agenda, want ik doe al veel. Daarom heb ik eerst gekeken wat de taken zijn. Het komt erop neer dat ik alles rond de wedstrijden regel. Ik zorg dat de schone shirts er zijn, dat het wedstrijdformulier ingevuld is, dat de bidons gevuld zijn, dat de ballen klaar liggen en dat na afloop de vieze tenues weer naar de wasvrouw gebracht worden. Plus wat extra dingen.”

Brandweer
Waarom Wes in eerste instantie wat gereserveerd reageerde, komt door zijn opleiding tot brandweerman. “Sinds een tijdje ben ik vrijwilliger op de post in Zeeland”, licht hij toe. “Op maandag is onze vaste oefenavond en elke dinsdag volg ik een opleiding. Dat traject neemt ongeveer twee jaar in beslag en ik heb er net een halfjaar opzitten. Dus ik mag nog wel even.”
De kans dat Wes tijdens een wedstrijd plotseling opgeroepen wordt, is volgens hem niet zo groot. “Doordeweeks werk ik in Zeeland”, vervolgt hij. “Dan ben ik dicht in de buurt van de brandweerpost. Buiten werkdagen red ik de opkomtijd niet. Alleen als er echt een grote brand is en anderen moeten afgelost worden, dan is er een kans dat ik alsnog mag komen.”

Goede klik
Hoewel Wes op het eerste oog niet de meest voor de hand liggende keuze lijkt als elftalleider, is de klik tussen hem en de rest van het team goed. “Ik kan met iedereen prima opschieten”, bevestigt hij. “De eerste wedstrijden zitten erop en het gaat wel lekker. De meeste spelers in het eerste elftal zijn sowieso vrienden van me. Ook gaat het goed samen met Lenard en Robbie. Het is een gezellige groep en het is mooi om op deze manier nog meer betrokken te zijn. Ik was er toch al zo goed als elke zondag, alleen nu heb ik er wat taken bijgekregen.”
Wat Wes betreft is er weinig veranderd. “Ik ben niet meer dan een ander, maar gewoon nog steeds mezelf”, vertelt hij. “Vanuit de kantine kreeg ik leuke reacties na de bekendmaking, voornamelijk van de oudere supporters. Ook mijn vrienden vinden het leuk dat ik op deze manier betrokken ben. Voor de rest blijft het allemaal bij hetzelfde. Na de wedstrijd met z'n allen gezellig ouwehoeren in de kantine.”

Top vijf
Wes hoopt op een mooi seizoen. “Een notering in de top vijf moet zeker mogelijk zijn”, denkt hij. “De spelers zijn al een aantal seizoenen samen. Ze weten elkaar in het veld te vinden en werken voor elkaar. Dan moet je toch iets kunnen bereiken.”


Achilles Reek zoekt assistent-scheidsrechter
De Reekse voetbalvereniging Achilles is al een tijdje op zoek naar een assistent-scheidsrechter voor het eerste elftal. Het idee is om een groepje van drie à vier personen te vormen die bij toerbeurt als grensrechter fungeren. Op die manier hoef je niet elke zondag van de partij te zijn en blijft het aantrekkelijk. Er is dringend behoefte aan extra leden voor dit clubje. Heb je interesse? Neem dan contact op via info@achillesreek.nl of 06-51748642.


Selectie Achilles Reek:
Aaron van Bakel
Nick van de Berkmortel
Kevin Boons
Hans van der Doelen
Maarten van Druten
Roy de Haas
Niek van Heck
Bart Janssen
Erik Janssen
Luuk Janssen
Pim Janssen
Willem Kreij
Stijn Kuppenveld
Bas Linders
Rob Linders
Menno Meijer
Luuk Nelissen
Romano Oomen
Stijn van Ras
Nick van Schaik
Niels van der Schans
Rik van Sonsbeek
Matthijs van der Steen
Jeroen Verstegen
Joris Verstegen
Rick Verstegen
Tim Verstegen
Tom Verstegen
Arno Vissers
Bart Vissers
Rob van der Wijst
Tinus van der Wijst

Hoofdtrainer:
Lenard Weber

Assistent- trainers:
Robbie Pieters
Ad van der Venne

Teammanager:
Wes Kroot

Ledenaantal Achilles Reek:
338

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties