Reek

Bestuur stREEKfeest vernieuwt voor toekomst

'Het is een leuke manier om Reek en de mensen te leren kennen'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Stichting Evenementen Reek (SER) is de organisatie die ervoor zorgt dat elk jaar duizenden mensen uit de omgeving kunnen genieten van het stREEKfeest. In een vernieuwde samenstelling blijft het bestuur voortbouwen op dit succes. Loek Willems is naar voren geschoven als voorzitter. Hij wordt bijgestaan door Mark Princen en Mark Cobussen. Nieuw in de club is Judith Brugmans (24), die sinds anderhalf jaar in het dorp woont en zich graag voor de lokale gemeenschap wil inzetten.

Loek Willems, Judith Brugmans, Mark Cobussen en Mark Princen.

Tijdens de laatste editie van stREEKfeest hebben Guus Weitzel en Raoul van den Bosch afscheid genomen van het bestuur. Beiden waren mannen van het eerste uur. Eerder deden ook Eric Boll en Jan Overeem al een stapje opzij. Dat gaf ruimte in het bestuur voor een frisse wind. Mark en Mark zijn al langere tijd betrokken. Daar komt Judith nu bij. “Het was te veel een mannenclubje”, stelt Loek. “We zijn blij dat Judith ons komt versterken.”

Judith Brugmans
Judith komt oorspronkelijk uit Boerdonk, maar verhuisde voor de liefde naar Reek. Sinds anderhalf jaar woont ze samen in het dorp. Onlangs is ze haar nieuwe baan gestart als secretaresse bij een advocatenkantoor in Den Bosch. Het stREEKfeest is voor haar geen onbekend terrein. “Drie keer ben ik er als bezoeker geweest”, vertelt ze. “Nu ga ik het vanuit een andere rol meemaken. Vlak voor de laatste editie heb ik al eens een vergadering bijgewoond en heb ik meegedraaid. Ik heb zin om mezelf hiervoor in te zetten. Het lijkt me een mooie stap om Reek en de mensen beter te leren kennen.”
Inmiddels zijn de rollen binnen het vierkoppige bestuur opnieuw verdeeld. “We gaan het allemaal op onze eigen manier invullen”, legt Loek uit. “Je moet mensen de kans geven om zich de rol eigen te maken. Anders is er geen sprake van vernieuwing. Mark Princen is penningmeester, Judith neemt de rol van secretaris op zich en Mark Cobussen is verantwoordelijk voor het terrein plus sponsoring. Zelf ben ik voorzitter geworden. Het is mijn taak het overzicht en de voortgang te bewaken. Het is mijn voordeel dat ik al wat jaartjes meedraai in het bestuur, voorheen vanuit de pr, die ervaring kan ik goed gebruiken. Ik heb m'n handen vol aan nieuwe taken.”

Nieuwe inwoners
Een van de nieuwe opdrachten voor Loek is het vinden van nieuwe vrijwilligers. “Er zijn wat mensen gestopt”, begint hij, “daarnaast zijn rollen anders verdeeld en is geschoven met taken. Daardoor zijn er binnen een aantal commissies open plekken ontstaan die nog opgevuld moeten worden. Vooral de PR- en terreincommissie kunnen extra hulp gebruiken van creatieve geesten, maar ook bij sponsoring en programmering is nog ruimte.”
Net als bij Judith hoopt Loek ook andere nieuwkomers in het dorp te motiveren zich in te zetten voor het stREEKfeest. “Wat dat betreft vormen oud-bestuursleden Guus en Raoul een mooi voorbeeld”, vindt hij. “Twee mensen die oorspronkelijk niet uit Reek kwamen, maar wel deze kar jarenlang trokken. Een goed voorbeeld van de verbindende factor die wij altijd zoeken. Veel nieuwe inwoners kennen de weg hier misschien nog niet zo goed. Wij kennen hen nog niet, zij ons nog niet. Wellicht zitten er goede kandidaten tussen om te helpen. Je leert Reek kennen, de gemeenschap, en je draagt meteen een steentje bij. Dat kan in het voortraject zodat je gewoon van het feest kunt genieten als het zover is, maar je kunt juist ook een dag of twee komen helpen bij het opbouwen en afbreken van het terrein. Of op de avond zelf, ook dan zijn er genoeg leuke dingen te doen.”

Twaalfde editie
Inmiddels zijn de vrijwilligers druk bezig met het voorwerk voor de twaalfde editie van het populaire stREEKfeest. Loek: “En we kijken natuurlijk ook verder vooruit. Het is gebruikelijk om een jubileum te vieren. In ons geval het 12,5-jarig bestaan, het bronzen jubileum, over ongeveer een jaar. We zijn nu al aan het bedenken of we daar iets bijzonders mee kunnen doen.

Wil je meer weten over Stichting Evenementen Reek of het stREEKfeest? Neem dan contact op via bestuur@streekfeest.nl of spreek een van de bestuursleden aan.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties