Reek

Three in one Reek: acht woon-werkpanden in aanbouw

'Het is de ideale plek om werk en gezin te combineren'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Bij zelfstandig ondernemers is het soms lastig om de balans tussen privé en werk te vinden. Als je opereert vanuit je garage dan kan het zijn dat je ruimte tekort komt, maar de stap naar een bedrijventerrein is ook niet zomaar gemaakt. In Reek verrijst voor deze groep ondernemers de oplossing: woon-werkpanden met op de benedenverdieping een grote bedrijfshal en boven een eengezinswoning met drie slaapkamers en een ruime verdiepingstuin. De ideale combinatie om te wonen, te werken en te leven.

Dirk-Jan van Hout van Van Hout’s Aannemingsmaatschappij, Mark van der Werf van Buro Otto en Ferry Brands hebben als bouwteam samen al een project gerealiseerd. Ingegeven door de prettige samenwerking tijdens deze bouw, wordt besloten om een stap richting zakelijke vastgoedmarkt te zetten. Ferry, die na zijn gedwongen ontslag bij MSD samen met een collega een succesvol bedrijf startte op het Pivot Park in Oss, heeft aan den lijve ervaren hoe belangrijk steun van buitenaf is in deze fase. Om die reden wil hij nu op zijn beurt startende en met name doorstartende ondernemers met een ruimtewens een steun in de rug geven. “Voor succesvol ondernemen is het essentieel dat ook gezinsleven en wonen voldoende aandacht krijgen", vindt hij. "Naast een goed bereikbaar bedrijfsgebouw hebben we ons daarom ook sterk gemaakt voor een fijne woning met een ruim dakterras. Op deze manier kunnen ondernemen en gezin perfect samengaan.”

Goede uitvalsbasis
In hun zoektocht komen de heren op Reek-Zuid terecht. “Reek is een prachtig dorp in ontwikkeling”, vindt Dirk-Jan. “Je kunt daar echt mooi wonen en recreëren, op steenworpafstand van De Maashorst. Zakelijk ligt het dorp ideaal als je naar de regio kijkt met goede uitvalswegen naar Oss en Uden en in een grotere regio Den Bosch, Eindhoven en Nijmegen. Je kunt vanuit Reek echt alle kanten op, ook de Maas over.”
Bij het ontwikkelen van de panden heeft Mark goed gekeken naar de balans tussen werk en privé. “Er zijn heel veel bedrijven met bestaansrecht die meer ruimte nodig hebben”, denkt hij. “Vaak is het heel lastig om die volgende stap te zetten. Je huurt niet zomaar een loods of werkplek elders. Daarbij heb je ook nog te maken met je gezin. Dat is heel belangrijk. Als ondernemer stop je veel energie in je onderneming. Dat is echt niet altijd van negen tot vijf. Dat realiseren we ons. Met die gedachte in het achterhoofd zijn we met ons plan aan de slag gegaan.”

Duurzame gebouwen
Momenteel wordt in Reek gebouwd aan acht woon-werkpanden. Vier stuks met een bedrijfshal van 196 vierkante meter en vier stuks met een bedrijfshal van 160 vierkante meter. De eengezinswoningen bevatten drie slaapkamers, een ruime woonkamer met keuken en een grote verdiepingstuin. “De woningen zijn identiek”, vertelt Dirk-Jan. “Het verschil zit hem in de grootte van de buitenleefruimte. Die is respectievelijk ruim elf of zeven meter diep met een breedte van acht meter. Dat kom je in een nieuwbouwwijk zelden tegen. De tuin biedt een mooie leefomgeving met een prachtig uitzicht over de weilanden. Je kunt hem onderhoudsvriendelijk inrichten, zodat je je aandacht over je werk en gezin kunt verdelen. Om die reden hebben we ook gekozen om de panden zo duurzaam en onderhoudsarm als mogelijk te maken. Daardoor heb je ook nog eens lage lasten. Het zijn degelijke en moderne gebouwen die de tand des tijds zeer goed zullen doorstaan.”

'Ruimte ervaren'
Waar het normaal gebruikelijk is om eerst een deel van de woningen te verkopen, hebben de drie heren ervoor gekozen direct te starten met de bouw. Mark: "Het concept is nog onbekend op de markt. Het hoort op Funda niet bij het gewone woningaanbod, maar ook niet bij de bedrijfshallen. Het valt ertussenin. Om de ruimte echt te ervaren hebben we besloten de panden direct te bouwen.”
De bouw is voor de zomervakantie gestart. De geplande oplevering is in het voorjaar van 2022. Heb je interesse dan doe je er verstandig aan zo snel mogelijk contact op te nemen. "De installatie van smaakgebonden dingen stellen we zolang mogelijk uit”, zegt Dirk-Jan. "Daarvoor hebben we stelposten opgenomen. Hoe eerder je instapt, hoe meer inspraak je hebt in de inrichting van je eigen woning. Het is zelfs mogelijk de woning 2,5 meter uit te bouwen voor een grotere woonkamer. Die vergunning is al geregeld. Tevens is de optie opgenomen om er een lift in te maken, waarmee de levensloopbestendigheid is gezekerd. Verder wordt nabij de laatste kavel nog een grote loods gerealiseerd die al dan niet bij die woning betrokken kan worden. Er is nog veel bespreekbaar.”

Belangstelling?
Three in One is een samenwerkingsverband tussen de aannemer Van Hout’s Aannemingsmaatschappij BV uit Schaijk, het landelijk werkende ontwerpbureau Buro Otto uit Oss en de Megense ontwikkelaar Vliors Vastgoed BV. Heb je belangstelling of wil je meer weten over de woon-werkpanden in Reek? Neem dan contact op met Van den Heuvel Makelaars via 0412-405022 of nieuwbouw@vandenheuvel.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties