Reek

Herinrichting Rozenlaan en Kempenlandstraat in Reek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - Maandag 25 januari vond in Nederland de online Climate Adaptation Summit (CAS) 2021 plaats. Dit is de eerste keer dat deze top-conferentie georganiseerd werd, niet toevallig in Nederland. De focus van de conferentie lag niet zozeer op het voorkomen van klimaatverandering, maar op het aanpassen aan de effecten van klimaatverandering. Dit wordt ook wel klimaatadaptatie genoemd. In Nederland is het de afgelopen eeuw twee graden warmer geworden. Daardoor hebben we tegenwoordig al met meer extreem weer te maken dan vroeger. Daar horen ook meer extreem warme dagen en warme nachten bij. Doordat het warmer wordt neemt ook de kans op hevige neerslag toe, maar ook in de winters regent het meer dan vroeger. Daar staat weer tegenover dat er meer water verdampt en droge periodes juist droger worden. We hebben net drie uitzonderlijk droge zomers achter de rug.

Nieuw rioleringsstelsel in Rozenlaan Reek
Tijdens hevige regenval bleken enkele panden op de Rozenlaan in Reek dusdanige wateroverlast te ervaren dat er maatregelen genomen moesten worden, geeft de gemeente Landerd aan. "Er is daarom een nieuw rioleringsstelsel aangelegd. Zo veel mogelijk regen zal nu door het aparte riool voor regenwater weer in de bodem wegzakken. En bij hevige regen is er meer ruimte om het water af te voeren. Ook de bestrating is vernieuwd. Met daarbij ook een aantal groene parkeervakken. Op deze manier verwerken we zo veel mogelijk regen op de plek waar het valt. Is er meer ruimte gekomen voor parkeren. En oogt het lint toch nog groen!"

Meer info over klimaatverandering
Wilt u meer weten over de gevolgen van klimaatverandering voor uw leefomgeving? "In samenwerking met enkele buurgemeenten en het Waterschap hebben we een klimaatatlas beschikbaar gemaakt. Op www.as50.klimaatatlas.net  zijn er kaarten beschikbaar over onder meer droogte, hitte en wateroverlast. De komende jaren gaan we hier samen mee aan het werk om de gemeente klimaatveerkrachtiger te maken, met meer ruimte voor water, meer groen, meer schaduw en wanneer dat nodig is ook aanpassingen in ons gedrag. Om dat te ondersteunen lanceert de gemeente dit voorjaar in samenwerking met Waterschap Aa & Maas een stimuleringsregeling."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties