Reek

Herinrichting dorpsplein Reek van start

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - In 2017 stelde de Landerdse gemeenteraad geld beschikbaar voor vier deelprojecten in de openbare ruimte uit het dorpsplan Reek. Voor de voorbereiding, uitwerking en het creëren van draagvlak zijn er destijds bewonerswerkgroepen gevormd die hiermee aan de slag zijn gegaan. De gemeente had een faciliterende rol. Inmiddels zijn twee voorgestelde projecten afgerond: de renovatie van het hertenpark en de 'ommetjes' rond het dorp. Nu gaat de herinrichting rond Het Wapen van Reek van start.

Voor Het Wapen wordt een dorpspleintje gemaakt en achter het gemeenschapshuis worden extra parkeerplaatsen aangelegd en wordt de bestrating vervangen. Ook worden er nieuwe leibomen rond het pleintje geplant. Achter de woningen aan de Nieuw Heijtmorgen 22 tot en met 30 worden 13 parkeerplaatsen gemaakt met een nieuwe toegang tot de dokterspraktijk met nieuwe bomen.

De werkzaamheden starten deze week. De planning is om het werk in ongeveer 8 weken af te ronden, dit is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Tijdens de werkzaamheden zal er enige overlast zijn om Het Wapen en enkele woningen in de directe omgeving te bereiken, maar de aannemer probeert dit zo veel mogelijk te beperken.

Voor vragen over de uitvoering kan men zich wenden tot de toezichthouder. Dit is voor de gemeente Erik Hendriks (0486-458111) of ter plaatse de uitvoerder van Maasdonks Wegenbouw.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties