Reek

Fraaie winterwandeltocht van Achilles Reek

Haal tweede kerstdag frisse neus

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - De winterwandeltocht van Achilles Reek is een traditie die niet meer weg is te denken sinds het begin van deze eeuw. Het is de ideale gelegenheid om op tweede kerstdag een frisse neus te halen; even lekker naar buiten. Voor de komende editie zijn er twee compleet nieuwe routes uitgezet. Eentje van ongeveer zeven kilometer lang. De fervent wandelaar kan kiezen voor vijftien kilometer.

Beide tochten voeren door de prachtige natuur in Reek en omgeving. Zo gaat de route onder meer langs nieuwe stukken uit de Reekse Ommetjes en door de H. Antonius Abt, waar je de kerststallententoonstelling kunt bezichtigen. De start en finish van de twee routes zijn het clubhuis van Achilles Reek aan de Mgr. Suijsstraat 35.
Er is gekozen voor een pauzeplek tussen Herpen en Reek. Op de boerderij van Wiel Toonen kunnen de deelnemers even op adem komen. De verzamelaar van oude landbouwwerktuigen laat deze kans niet zomaar voorbij gaan. Speciaal voor de wandelaars zorgt hij dat zijn bijzondere collectie te bewonderen is.

Warme traktaties
Achilles zorgt tijdens de tocht goed voor de deelnemers. Onderweg zijn winterse traktaties te verkrijgen zoals warme chocomel, glühwein en Schrobbelèr. Uiteraard ontbreken de koffie en thee ook niet. Na afloop kan men zich lekker opwarmen in de kantine en genieten van erwtensoep met roggebrood of een lekker drankje.
Deelname aan de winterwandeltocht kost 2,50 euro per persoon. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis meelopen. Starten kan tussen 9 en 11 uur, zodat er 's middags nog tijd overblijft voor andere leuke dingen.

Kennisquiz
De Achilles Reek Kennisquiz wordt zaterdag 28 december gehouden. Teams van drie personen gaan met elkaar de strijd aan. Dit doen zij in uiteenlopende categorieën. De vragen zijn gericht op algemene kennis. Daarom is het evenement leuk voor iedereen. Na vele tweede plekken, wisten vorig jaar Bart Janssen, Robin van der Leest en Tom Verstegen als team Cum Laude de quiz eindelijk eens te winnen. Kunnen zij hun titel verdedigen?
Je hoeft niet per se lid te zijn van Achilles om mee te doen en kans te maken. De quiz start om klokslag 19.30 uur. Het clubhuis is ruim van tevoren al geopend. Iedereen is van harte welkom: als deelnemer, belangstellende of supporter. Teams kunnen zich via www.achillesreek.nl inschrijven voor de quiz.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties