Reek

Elfde van de elfde op zaterdag 17 november in Het Wapen van Reek

Gezellige feestavond aftrap carnavalsseizoen Kêleströpers

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

KELERIJK - Halverwege november gaat het carnavalsseizoen van start. Dat is bij de Kêleströpers uit Reek niet anders. Een onthulling is er dit jaar niet, want Prins Mark en Prinses Dianne zwaaien nog een jaar de scepter in het Kêlerijk. Toch is de elfde van elfde een goede reden voor een feestje. Zaterdag 17 november staat in Het Wapen van Reek een leuke, gezellige avond op het programma met goede live muziek en de verkiezing van een nieuw boerenbruidspaar.

Tijdens de carnavalsavond in november wordt de toon gezet voor het nieuwe seizoen: nog mooier, nog grootser, nog origineler, nog muzikaler én nog gezelliger. “We willen er gewoon een mooi feestje van maken waar iedereen van kan genieten”, zeggen Vincent van Gaal en Twan Martens. “Een belangrijke voorwaarde is goede muziek. Uiteraard is ons eigen dweilorkest Ongerakt van de partij. Verder hebben we een knallende party-rockband vast weten te leggen.”

Joint Adventure
Het gaat om Joint Adventure uit Ruurlo. Met een energieke frontlady en een stevige backline maken deze vier muzikanten van iedere gelegenheid een feest. Ze delen een gezamenlijke passie voor muziek met een duidelijke voorkeur voor het betere gitaarwerk. Rock, classic rock, rock-'n-roll, pop en country; de viermansformatie geeft een eigen draai aan herkenbare hits en soms verrassend gekozen nummers. Van rockende gitaren en meezingers tot feestmuziek en mooie ballads. Alles gespeeld op geheel eigen en soms verrassende wijze, dat typeert de stijl van Joint Adventure. Een hechte vriendengroep met maar één doel voor ogen: een swingende avond voor iedereen.

Boeren-Honeymoonquiz
Tussen de muziek door zijn er gedurende de feestavond enkele spelelementen met als doel tot een boerenbruidspaar te komen. Zij worden op carnavalsdinsdag, 5 maart, in het (on)echt verbonden wordt. “De voorbereidingen voor carnaval 2019 zijn in volle gang”, lichten Vincent en Twan toe. “We hebben een sfeervol en muzikaal programma opgesteld met enkele verrassende wendingen. Daar willen we nog niet te veel over verklappen. Wat we wel al kunnen vertellen is dat we de oude traditie van de boerenbruiloft weer in ere herstellen. Uiteraard steken we dat wel in een nieuw en trendy jasje.”
Voor een bruiloft heb je echter een bruidspaar nodig. Zaterdag 17 november wordt via de Boeren-Honeymoonquiz bepaald wie met elkaar in het boerenhuwelijk treden. De organisatie heeft enkele tientallen boeren en boerinnen bereid gevonden om mee te doen. Via een afvalsysteem wordt dit grote aantal snel teruggebracht tot vijf mannen en vijf vrouwen. Tegen het einde van de avond vindt het finalespel plaats. Vincent: “Na afloop weten we welke boer en welke boerin overblijven. Die kunnen zich op gaan maken voor een ludieke boerenbruiloft in een eigentijds jasje.”

De carnavalsavond van De Kêleströpers is zaterdag 17 november in Het Wapen van Reek. De feestzaal gaat om 20 uur open. Entree is gratis. Mensen die mee willen doen aan de Boeren-Honeymoonquiz kunnen zich tot de avond zelf aanmelden bij Vincent van Gaal via vincent@vangaalbv.nl of 06-42151641. “Het wordt ouderwets gezellig”, stelt hij. “Echt een leuke avond voor iedereen. Gewoon komen dus.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties