Reek

Beheerstichting opgericht

Gezamenlijke sportaccommodatie Reek weer stap dichterbij

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - Voor de toekomstige gezamenlijke sport- en spelaccommodatie in Reek is een beheerstichting opgericht. Hiermee is een belangrijke stap gezet naar de realisatie en exploitatie van het project. De stichting werkt samen met de gemeente verder aan de nieuwe sportaccommodatie en krijgt straks de verantwoordelijkheid over het dagelijkse beheer en de exploitatie.

Het toekomstige 'Sport en Spel Reek' is een multifunctionele sportaccommodatie waar in ieder geval voetbalclub Achilles, Tennisvereniging Reek en Jong Nederland gebruik van gaan maken. Zij hebben ook het initiatief genomen om tot het plan te komen voor deze gezamenlijke accommodatie. Hierbij is nauw samengewerkt met de gemeente Landerd.

Nieuwe fase
Met de oprichting van de beheerstichting gaat het plan een nieuwe fase in. De eerstvolgende mijlpaal wordt het definitieve ontwerp van de gehele sportaccommodatie en vervolgens de start van de bouw.
Dominicus van Schaick is voorzitter van de beheerstichting. Hij is ondernemer en altijd nauw betrokken geweest bij de sportverenigingen in Reek: "Een groot dankwoord moet gegeven worden aan de vrijwilligers in de werkgroepen die enorm veel werk verzet hebben dit mooie initiatief samen met de gemeente op te zetten. Wij kijken er naar uit om op de gelegde basis te starten met de bouw en realisatie van deze sportieve visie."

Sander van den Elzen en Dirk van de Kerkhof zijn aangesteld als respectievelijk penningmeester en secretaris. Het complete bestuur wordt verder aangevuld met de voorzitters van de lokale sportverenigingen en een zevende lid; Titus Engbers (Achilles Reek), Mark van Heck (TV Reek), Marijke van Druten-Berkmortel (Jong Nederland) en Jos de Haas. Ook is er een projectleider voor de bouw aangesteld.

Wethouder Moritz Böhmer: "Met de oprichting van de beheersstichting is een belangrijke stap gezet. Als gemeente hebben we in het bestuur een partner met veel deskundigheid. Ik heb alle vertrouwen in een goede samenwerking en snelle realisatie van de nieuwe multifunctionele accommodatie."

Vervolgstappen
De procedures voor het bestemmingsplan en de bouw zijn in gang gezet. Tegelijkertijd worden de omwonenden betrokken en geïnformeerd hierover. Daarna komt er een definitief ontwerp voor de sportaccommodatie. Naar verwachting kan de nieuwbouw richting het einde van 2020 starten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties