Reek

Blog over voorbereiding op Breakout Run

Genieten van de omgeving tijdens het rennen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

Dit jaar ga ik de uitdaging aan om te ontsnappen uit de gevangenis tijdens de Breakout Run. Een obstacle run van acht kilometer in natuurgebied De Maashorst met onderweg allerlei hindernissen. Ik waag mijn poging zondag 28 mei. Dit hoef ik gelukkig niet alleen te doen, maar samen met een groepje waarin iedereen zijn of haar eigen redenen en motivatie heeft om de populaire hindernisloop te voltooien. Tijdens de voorbereiding houd ik een blog bij in weekblad Arena over hoe ik zorg dat ik goed voor de dag kom.

Boter, kaas en eieren.

Het is leuk om zo hard mogelijk of zo lang mogelijk te rennen, maar het is zeker niet onbelangrijk om af en toe ook even stil te staan en rond te kijken. Dat is de beste manier om te genieten van je omgeving. Zie, hoor, voel en ruik wat er om je heen gebeurt. Genieten van de dingen die nu, op dit moment, plaatsvinden. Dit alles leer je tijdens de cursus Mindful Run van Maartje Peeters. Drie keer is ze met het trainingsgroepje op zondagochtend op stap geweest om ons het sporten op een andere manier te laten beleven.

Mindful Run
De eerste keer dat ik over Mindful Run hoorde, dacht ik dat het niets voor mij zou zijn. Gewoon per definitie al, omdat het woord 'mindful' erin voorkomt. Ik was bang dat het te zweverig was. Dat blijkt dus helemaal niet zo te zijn. Gelukkig. Het is leuk, speels en je wordt er rustiger van. Ik in ieder geval wel.
Tijdens het rennen dwalen mijn gedachten vaak af. Van het boodschappenlijstje tot aan een artikel dat ik nog moet schrijven, maar ook mijn onzekerheden zijn vaste gast als m'n bovenkamer begint te malen. Tijdens de cursus leer je om veel meer in het hier en nu te zijn. Ik had overigens nooit gedacht dat ik die vorige zin ooit op zou schrijven en er dan ook nog eens voor honderd procent achter zou staan.
Deels kun je die focus bereiken met je ademhaling, een belangrijk onderdeel van het hardlopen. Met een paar simpele oefeningen zijn we gaan kijken wat voor invloed het heeft om via je neus en mond in en uit te ademen.

Spelletjes
Met spelletjes daagt Maartje ons uit om ons zowel fysiek als mentaal in te spannen. Bijvoorbeeld door boter, kaas en eieren te spelen. Het speelveld ligt ruim tien meter verderop. Daar moet je naartoe sprinten om je blokje op een goede plek te leggen, maar je tegenstander hijgt in je nek. Dan moet je snel schakelen. Vervolgens zo snel mogelijk terug, zodat je teamgenoot kan starten. Dit klinkt makkelijker dan het is, maar is wel leuk om te doen.

Cursus
Een cursus Mindful Run telt vijf bijeenkomsten van anderhalf uur. De kosten bedragen 95 euro. Ik kan het iedereen aanraden. Het mooie is dat je helemaal niet hard hoeft te kunnen lopen. Onderweg sta je regelmatig stil voor oefeningen en spelletjes die je nieuwe inzichten geven. Heerlijk om te doen. Sluit je aan bij de nieuwe cursussen in De Maashorst op zondag 18 juni om 9 uur (met daarna 25 juni, 2 juli, 16 juli en 23 juli) of dinsdag 4 juli om 9 uur (met daarna 11 juli, 18 juli, 25 juli en 1 augustus). Opgeven kan via info@maartjepeeters.nl of 06-11340534.

Boter, kaas en eieren.

Even tot rust komen in De Maashorst.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties