Reek

Feestelijke opening nieuw schoolplein Kreek'l

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - De vernieuwing van het schoolplein van De Kreek’l is klaar. Donderdag 20 december werd feestelijk gevierd dat het project is afgerond. Een mooie klus waar ouders en andere vrijwilligers een aantal jaar hard aan hebben gewerkt.

Een eerste stap in de vernieuwing van het schoolplein werd gemaakt in 2014 toen de werkgroep Herinrichting Schoolplein ontstond. Door ouders werden acties georganiseerd. Met de opbrengst hiervan in combinatie met vele vrijwilligers konden oude speeltoestellen verwijderd worden en kwam er ruimte voor een klimboom, een voetbalveldje en een glijbaan.

Blinde muur
In 2017 kwamen er meer plannen in beeld voor de vernieuwing van het schoolplein. Dit keer indirect als onderdeel van de dorpsontwikkeling. De fietsenstalling van de basisschool vormde namelijk een blinde muur in het hertenpark. En deze muur paste niet in de plannen voor het nieuwe hertenpark en dorpshart van Reek. Omdat de school de dorpsontwikkelingsplannen ondersteunt, wilde De Kreek'l graag meewerken aan een mooie aansluiting van het schoolplein op het hertenpark. Echter, zowel de school als stichting dorpsontwikkeling had hier geen budget voor. Door de creativiteit en het doorzettingsvermogen van vele Reekenaren werden er toch financiële middelen gevonden. Er kwam budget vanuit Schoolplein van de Toekomst en er werden andere financiers gevonden. Daarnaast voerden veel Reekse ondernemers voor (bijna) niks hun werkzaamheden uit.

Mooie openheid
Trots was iedereen dan ook op het prachtige resultaat bij de officiële opening op donderdag 20 december. De leerlingen speelden in een korte film alle vrijwilligers en sponsors na. Ze bedankten hen voor hun bijdrage. Voortaan kunnen de kinderen genieten van een mooi uitzicht op het hertenpark en is er vanuit het dorpshart een mooie openheid ontstaan. Het schoolplein is groener en bloemrijker geworden. De fietsenstalling is verplaatst en op de plek van de grote muur staat nu een prachtig balanceertoestel. Daarnaast zorgt het verlaagde hek voor een mooiere maar ook vriendelijkere aansluiting op het park. Om het nieuwe plein goed te kunnen onderhouden, heeft de tuinwerkgroep nieuwe onderhoudsmaterialen gekregen, zoals nieuwe kruiwagens en een bladblazer.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties