Reek

Faalangst... daar blijf je toch niet mee zitten?

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Sommige schoolse activiteiten kunnen zorgen voor spanning, denk hierbij aan toetsen, spreekbeurten of huiswerk. Ook de sociale situaties waarin je op school belandt, kunnen spanning veroorzaken. Deze spanning kan zich op verschillende manieren uiten. Soms word je erg stil. Het kan ook zijn dat je regelmatig hoofdpijn of buikpijn hebt of moeilijk in slaap kunt komen. Veel kinderen met faalangst hebben een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Speciaal voor deze groep kinderen biedt Studiebegeleiding Reek faalangstreductietrainingen aan.

Tijdens deze training leer je als scholier om te gaan met spanningen, vaker te ontspannen en positief te denken. De doelen van de begeleiding worden afgestemd op de individuele behoeften en vragen. Door middel van (rollen-)spel en opdrachten oefen je nieuwe vaardigheden. Scholieren krijgen inzicht in hun gedrag en leren op een andere manier te reageren in spannende situaties. De faalangstreductietrainingen worden individueel of in een kleine groep gegeven. De trainingen zijn bedoeld voor zowel basisschoolleerlingen, als leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Herken je bovenstaande signalen? Meld je dan aan voor een faalangstreductietraining. Ga voor meer informatie naar www.studiebegeleidingreek.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties