Reek

Extra bankjes in en rond Reek dankzij werkgroep Ommetjes

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - In het voorjaar zijn meer dan twintig nieuwe bankjes in Reek geplaatst, waaronder eikenboombanken en diverse picknicksets. Dit is te danken aan de werkgroep Reekse Ommetjes. Zij hadden een grote tegenvaller bij de opening van de ommetjes in oktober 2018. De provincie Noord-Brabant had op eigen houtje knooppunt 45 geschrapt; de oude oversteek over de Rijksweg van de Soeterstraat naar de Ploegstraat. De route klopte daardoor niet meer. Er ging meer dan een jaar overheen voordat de provincie toegaf fout gehandeld te hebben. De oversteek kon niet hersteld worden. Wel kreeg de werkgroep compensatie aangeboden.

De werkgroep maakte een lijst met ideeën en hoe de provincie hen tegemoet kon komen in de kosten voor het herzien van de route. Dit gebeurde in overleg met de gemeente Landerd. Een van de wensen was om meer banken en picknicktafels aan de routes van de Reekse Ommetjes te plaatsen, zodat wandelaars onderweg kunnen rusten en van de omgeving kunnen genieten. Er werd gekeken naar geschikte plekken. Tijdens het maken van deze inventarisatie kwam de werkgroep in contact met het project van de buurtbenkskes: twee vliegen in één klap. Ook wilden Stichting Hertenpark en bewoners van Landgoed Koperhoeve een bijdrage leveren. Eind 2020 werd het plan door de provincie goedgekeurd.

Vrij snel daarna zijn er elf nieuwe banken in en rondom het dorp geplaatst. Verder nog vier betonnen picknicksets en een houten picknickset. Bovenop de gewenste banken ontving Landerd van de provincie ook nog drie eikenboombanken als extra tegemoetkoming. Twee daarvan zijn in Reek te vinden, de derde staat op de Maashorst.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties