Reek

Operatie Lone Wolf verkrijgbaar op Amazon

Eric van den Hoogen vertaalt debuutthriller naar Nederlands

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK/FLORIDA - In 2014 bracht oud-Reekenaar Eric van den Hoogen zijn eerste thriller uit. In het Engels, omdat hij en zijn vrouw Antoinette in de Amerikaanse staat Florida wonen en het een prettige taal is om een verhaal in te vertellen. Inmiddels is hij met zijn zevende boek bezig. Tussendoor heeft hij ook nog de tijd gevonden om zijn debuut Undercover Alaska in het Nederlands te vertalen, onder meer op herhaaldelijk verzoek van zijn moeder Trees. De Nederlandse versie heeft de titel Operatie Lone Wolf gekregen en is verkrijgbaar op Amazon, bij de Read Shop Schaijk en te lenen bij de bibliotheek in Schaijk.

De Nederlandse versie is een nagenoeg letterlijke vertaling van het oorspronkelijke boek. “Aan het verhaal is niets veranderd”, vertelt hij. “Antoinette heeft zoals altijd weer een grote rol gespeeld bij de totstandkoming van het boek door het Engels naar Nederlands om te zetten. Nu kunnen mijn moeder en andere belangstellenden het verhaal eindelijk lezen. In 2014 hebben we voor haar direct na het verschijnen van het boek de teksten al eens laten vertalen door Google Translate, maar dat werd een onleesbare brij.”

Denali National Park
Operatie Lone Wolf speelt zich af in de besneeuwde staat Alaska, waar Eric en Antoinette in het verleden veel tijd hebben doorgebracht. Tien jaar lang werkten ze elke zomer in Denali National Park. Het verhaal is losjes gebaseerd op dingen die ze daar meemaakten. “Het is eigenlijk een geromantiseerde versie van onze belevenissen”, stelt Eric. “Ik heb wel meermaals aan mijn moeder moeten vertellen dat het geen waargebeurd verhaal is, maar fictie.”
In de boeken van Eric staan FBI-agenten Samantha Kaufman en Trevor Montgomery centraal. In Operatie Lone Wolf doen ze onderzoek naar The Company, een criminele organisatie. Elke keer als ze denken dichterbij te komen vinden ze nieuwe obstakels op hun weg. Het lijkt wel alsof de criminelen hen altijd een stap voor zijn. In een laatste wanhopige poging wordt de hulp ingeroepen van een geheimzinnige undercover unit. Dit zorgt voor de lang gewenste doorbraak, maar brengt ook veel mensen in gevaar.

Florida
Eric en Antoinette zijn elke zomer in Nederland te vinden. Dan ontvluchten ze de extreme hitte van hun woonplaats Homosassa, Florida. Het echtpaar woont sinds 1983 in Amerika. Tegenwoordig hebben ze ook hun eigen plekje op Landgoed Nederheide in Milheeze. Daar legt Eric de hand aan het zevende avontuur van Samantha Kaufman en Trevor Montgomery.

Boeken kopen
De thrillers van Eric van den Hoogen zijn te koop via online winkel Amazon. Voor e-books kun je terecht op www.amazon.nl. Wil je graag een fysiek exemplaar van een boek? Dan moet je naar de Duitse variant www.amazon.de. Zoek op Eric van den Hoogen en bestel de boeken die je graag wil lezen. Sinds kort is het boek ook te krijgen bij de Read Shop in Schaijk.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties