Reek

Nieuw in Reek: brocantemarkt op zondag 19 mei

'Er zijn veel mensen die graag in oude spullen snuffelen'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - De buurmannen Niek Egtberts en Wijnand Brouwer hebben al zeker drie jaar de droom om een soort van vlooienmarkt in Reek te houden. Zondag 19 mei gaat die langgekoesterde wens in vervulling. Rond de muren van de historische begraafplaats vindt die middag van 13 tot 17 uur een brocantemarkt plaats. De ideale plek om leuke spulletjes te scoren of van oude huisraad af te komen.

Niek en Wijnand vinden voor de organisatie hulp bij Henny van den Elzen, Jan Roest en Bo van Gaal. Het vijftal prikt een geschikte datum en begint met de voorbereidingen. “Het voorjaar is het ideale moment om je huis, garage of schuur op te ruimen”, weet Wijnand. “Wat je zelf niet meer hoeft te hebben, kan voor een ander heel interessant zijn. Het wordt echt een rommelmarkt. Eigenlijk net zoals in Frankrijk, een vlooienmarkt voor oude huisraad en andere oude spulletjes. De deelnemers mogen geen eten of drinken verkopen, net zo min als nieuwe artikelen. Het hoeft geen antiek te zijn, maar de nieuwigheid mag er vanaf zijn.”

'Ontmoeten'
Henny noemt de brocantemarkt een stukje nostalgie. “Er zijn veel mensen die graag in oude spullen snuffelen”, stelt hij. “Verder is het ook een manier om elkaar te ontmoeten. De gezelligheid is heel belangrijk. Het mag lekker kneuterig zijn. Het draagt bij aan de levendigheid in ons mooie dorp.”
De kraampjes staan opgesteld in de Heijtmorgen en Noordhoek tegen de muur van het kerkhof. Het centrale punt is Onder Ons in Reek. Daar kun je gebruikmaken van de voorzieningen en binnen of buiten genieten van een hapje en een drankje. Speciaal voor kinderen komt er een kleedjesmarkt in de verkeersluwe Rozenlaan. “Zij hebben vaak ook speelgoed of spullen die ze willen verkopen”, vervolgt Henny. “Dat kan die dag gewoon.”

Kraam of kleed
Mensen die interesse hebben om spullen te verkopen tijdens Brocantemarkt Reek kunnen contact opnemen met Niek Egtberts via 06-51079120 of brocantereek@gmail.com. Je kunt kiezen uit een lege plaats voor 15 euro of een kraam voor 30 euro. Je krijgt een ruimte van vier meter breed. Er is in principe plek voor twintig deelnemers. De inschrijving sluit eind april. Kinderen betalen een borg van 2,50 euro. Die krijgen ze terug als ze de plek netjes achterlaten. Zij krijgen op Goede Vrijdag op school een briefje mee naar huis met meer informatie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties