Reek

'Een klein gebaar voor een groot plezier'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Het is altijd al belangrijk om oog voor elkaar te hebben. Dat geldt nog meer in deze onzekere coronatijden. Sommige mensen komen het huis bijna niet meer uit en hebben nagenoeg geen contact met de buitenwereld. Een klein gebaar kan dan heel veel betekenen. Neem het voorbeeld van Conny van den Hoogen uit Reek. Regelmatig nodigt zij buurvrouw Gerda van der Velden uit om mee te eten.

Gerda en Conny eten de laatste tijd eigenlijk elke week samen. "Ik kook iets en dan komt ze bij mij eten en of ik haal een frietje of iets anders", vertelt Conny. "Dat vindt ze heerlijk. Vooral nu het donker is, haal ik Gerda op en breng haar weer thuis. Ze vindt het fijn om samen te eten en geniet er ook van. Zeker nu het eetpunt in Het Wapen van Reek vanwege corona niet doorgaat, mist ze dat wel. Ze wilde zelf ook wel wekelijks met mij iets afspreken. Dus doen we dat. Soms ga ik ook nog gewoon even op de koffie bij haar. En ik zwaai altijd als ik ga wandelen."

Conny's boodschap voor alle mensen, jong en oud: "kijk naar elkaar om, maak een praatje, ga even een kijkje nemen of een kopje koffie drinken. Een klein gebaar voor een groot plezier."

|Doorsturen