Reek

Glutenvrije shared dining beleving bij Onder Ons in Reek

'Een avond onbekommerd genieten van de lekkerste gerechtjes'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Onder Ons in Reek zorgt graag voor bijzondere momenten. Zaterdag 14 maart is er een glutenvrije shared dining beleving. Het idee erachter is dat mensen die geen gluten mogen of willen eten een avondje onbezorgd kunnen genieten van heerlijke gerechtjes. Dingen die ze normaal in een restaurant niet zomaar kunnen bestellen. Die avond komen die wel op tafel te staan, allemaal glutenvrij. Er kan dan naar hartenlust geproefd en gedeeld worden.

Bo van Gaal (links) en Monique Schamp bij Onder Ons in Reek.

Mensen met een glutenintolerantie of -allergie weten als geen ander dat bij een avondje uit meer komt kijken dan simpelweg reserveren en op tijd aanwezig zijn. Daarnaast kun je nooit eens iets proeven van het bord van je tafelgenoten, hoe lekker het er ook uitziet.

Coeliakie
Voor de organisatie van de glutenvrije shared dining beleving krijgt Bo van Gaal van Onder Ons hulp van Monique Schamp. Zij kreeg op haar tweede de diagnose coeliakie, waardoor ze in feite al haar hele leven glutenvrij eet. “Het betekent dat ik altijd moet opletten”, legt ze uit. “Vooral als ik een dagje weg ben. Zomaar spontaan ergens een hapje eten zit er niet altijd in.”
Monique vertelt dat het tegenwoordig wel makkelijker is om buiten de deur te eten dan voorheen. “Het glutenvrije dieet krijgt steeds meer aandacht en veel horeca houdt er in meer of mindere mate rekening mee”, vervolgt ze. “Het blijft echter lastig om écht lekker te eten. Wat nogal eens gebeurt is dat dingen in een gerecht gewoon weggelaten worden in plaats van vervangen. Wat je dan krijgt is een kale maaltijd.”

Plek voor iedereen
Monique is regelmatig bij Onder Ons te vinden. “Het is om de hoek en ik ga er graag naartoe”, zegt ze, “want Onder Ons biedt ook voor glutenvrije gasten een heerlijke en volwaardige lunch aan. Er zijn veel dingen op de kaart waaruit je kunt kiezen. Onder Ons beschikt over lekker glutenvrij brood, waardoor ik niet ben aangewezen op een salade.”
Het idee voor de shared dining beleving ontstaat als Monique een keer met Bo aan de praat raakt over glutenvrije gerechten. Laatstgenoemde is direct enthousiast. “Bij Onder Ons is een plekje voor iedereen”, stelt Bo. “Wij vinden het belangrijk dat al onze gasten kunnen genieten. Dat geldt juist ook voor mensen met een allergie of speciaal dieet. Het streven is een avond onbezorgd genieten met je tafelgenoten.”

Speciaal menu
Voor de shared dining beleving is een speciaal menu samengesteld. “Daarbij hebben we onder meer gekeken naar gerechten die je in een restaurant minder vaak glutenvrij kunt krijgen”, vertelt Monique. Bo vult haar aan: “De keuken wordt omgetoverd tot een glutenvrije zone. Daarin werken we met glutenvrije producten van leveranciers uit de regio. In verschillende rondes serveren we meerdere gerechten. Omdat alles glutenvrij is, kun je zonder problemen met elkaar delen. We willen dat al onze gasten die avond onbekommerd kunnen genieten: van het lekkere eten maar ook van elkaars gezelschap.”

Reserveren
De glutenvrije shared dining beleving vindt zaterdag 14 maart plaats bij Onder Ons in Reek aan de Noordhoek 13b. Er zijn 35 plaatsen beschikbaar. De kosten bedragen 32,50 euro per persoon. De aanvang is om 18.30 uur. Reserveren kan via info@onderonsinreek.nl. Heb je een andere dieetwens? Informeer dan bij Bo naar de mogelijkheden om deze avond bij te wonen.


Wat is coeliakie?
Coeliakie (spreek uit als: seu-lia-kie) is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam zichzelf aanvalt na het eten van gluten. Het gevolg zijn ontstekingsreacties in het darmslijmvlies van de dunne darm. Mensen die hier aan lijden dienen een volledig glutenvrij dieet te volgen. Bij langdurige schade aan het darmslijmvlies worden belangrijke voedingsstoffen niet meer goed opgenomen. Iemand die ziek is door het eten van gluten kan last hebben van diarree, maar ook van verstopping. De symptomen verschillen per persoon. Meer informatie op www.glutenvrij.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties