Reek

Ebonit Saxofoonkwartet presenteert Salon de Debussy

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Liefhebbers van Claude Debussy moeten zondag 10 maart in Het Wapen van Reek zijn. Dan speelt het Ebonit Saxofoonkwartet Salon de Debussy. Het programma combineert bekende en minder bekende werken van de Franse componist met werken van zijn leermeesters, vrienden en bewonderaars. Wist je bijvoorbeeld dat Fauré en Debussy allebei liederen componeerden voor de mooie Emma Bardac? Of dat Janáček ook wel de Tsjechische Debussy wordt genoemd?

Het Ebonit Saxofoonkwartet is een jong, sprankelend ensemble dat een nieuwe kleur wil toevoegen aan de Nederlandse muziekcultuur. Ze voltooiden de Master van de Nederlandse Strijkkwartet Academie, speelden al op de belangrijkste nationale en internationale podia en brachten een cd uit: The Last Words of Christ. Die werd genomineerd voor een Edison Klassiek.
Het Ebonit Saxofoonkwartet bestaat uit Vitaly Vatulya (sopraansaxofoon), Dineke Nauta (altsaxofoon), Johannes Pfeuffer (tenorsaxofoon) en Paulina Kulesza (baritonsaxofoon). Zondag 10 maart om 12 uur in Het Wapen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties