Reek

Redactie bezig met 25e nummer

Dorpsblad Reek via postabonnement te krijgen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Reek kent sinds begin 2016 een dorpsblad dat elf keer per jaar huis aan huis verspreid wordt. Het staat vol aankondigingen, verslagen en interviews met inwoners. Door al deze zaken met elkaar te verbinden en door iedereen een podium te bieden, wordt de toch al sterke Reekse samenleving nog hechter. Het tijdschrift is na amper twee jaar eigenlijk al niet meer weg te denken. Op dit moment is de redactie druk bezig met het samenstellen van de 25e editie. Het blad is niet alleen interessant voor de inwoners van het dorp, maar voor iedereen die graag op de hoogte wil blijven van het wel en wee in de kleine gemeenschap.

Elke maand worden ruim voldoende dorpsbladen gedrukt om iedereen die dat wil van een exemplaar te voorzien. Naast de huis-aan-huisbezorging in Reek, zijn er ook nog vaste punten in Schaijk, Velp en Zeeland waar het blad te krijgen is. Zo kom je ze onder meer tegen op het gemeentehuis, De Garf en de bibliotheek in Zeeland, net als bij Onder de Linde en de bieb in Schaijk. “Daarnaast heb je natuurlijk ook nog mensen die met een interview of artikel in het blad staan en het leuk vinden om een paar extra exemplaren te ontvangen voor familie”, vertelt Paul Verstegen, een van de initiatiefnemers.
Veel oud-Reekenaren vinden het fijn om op de hoogte blijven van de activiteiten in hun voormalige woonplaats. “Zij hebben een abonnement genomen en krijgen het dorpsblad toegestuurd”, legt Verstegen uit. Voor 35 euro ontvang je het tijdschrift elf keer. “Dit is puur om de kosten van de steeds duurder wordende postzegels te dekken. We vinden het leuk om het blad met zoveel mogelijk mensen te delen.”

Edities 2017
Regelmatig krijgt de redactie de vraag of van een bepaalde editie nog een exemplaar te krijgen is. “Dan hebben mensen het blad aan een familielid of vriend is meegegeven en vinden ze het jammer dat hun eigen collectie niet meer compleet is”, zegt Verstegen. “Dat is natuurlijk jammer. Tot ongeveer 25 maart liggen alle overgebleven exemplaren van de uitgaves van 2017 in Het Wapen van Reek aan de Nieuw Heijtmorgen 20. In de foyer staat een tafel met de dorpsbladen van januari tot en met december. Die kun je daar gratis ophalen. Daarna gaat het restant mee met het oud papier.”
Mensen die graag wil weten wat het Reekse dorpsblad precies is, worden uitgenodigd enkele exemplaren uit te komen zoeken in Het Wapen. “En als het regelmatig gebeurt dat een bekende een van je dorpsbladen meeneemt, overweeg dan eens om hem of haar een postabonnement cadeau te doen”, lacht Verstegen. Neem hiervoor of bij andere vragen contact op via nieuws@dereek.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties