Reek

Dorpsblad Reek maakt speciale verkiezingseditie

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - In Landerd en Uden staan de herindelingsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Maashorst voor de deur. Ook de inwoners van Reek mogen 22, 23 en 24 november naar de stembus. Waar ze in 2018 nog uit zes partijen konden kiezen, zijn dat er nu dertien. Om hen te helpen bij het maken van een keuze heeft dorpsblad Reek Goed Voor Mekaar een speciale editie gemaakt volledig in het teken van de verkiezingen.

De redactie is trots op het feit dat elf partijen zich via het dorpsblad presenteren aan Reek. “CDA, SP, Gewoon Uden, UdenPlusLanderd, GroenLinks, Vrouw Maashorst, Maashorst Vooruit, Partij vd Sport, PRO, VVD en Voor de Dorpen”, somt redactielid Paul Verstegen op, “allemaal zien ze het belang in van een kern als Reek en steunen ze ons initiatief om de inwoners voor te lichten. Daar zijn we heel blij mee, want door hun bijdrage en input konden we de verkiezingseditie maken. We hebben in ieder geval bereikt dat al deze partijen 'gedwongen' zijn om na te denken over wat belangrijk is voor Reek en haar inwoners. Dat is alvast de eerste winst: we staan op de kaart bij de politiek.”

Stellingen
In de RGVM Verkiezingseditie, zoals de uitgave heet, heeft elke partij twee pagina's gekregen om naar eigen inzicht te vullen. Daarnaast staan er drie stellingen in het blad met een korte reactie van de elf partijen. “We hebben er een aantal onderwerpen uitgelicht die op korte en lange termijn van groot belang zijn voor Reek”, legt Verstegen uit. “Dat zijn woningbouw, autonomie van de inwoners en het gemeenschapshuis, maar we hadden ook kunnen kiezen voor de nieuwe sport- en spelaccommodatie of de verdere invulling van Reek-Zuid. De partijpagina's en stellingen wisselen af met verhalen van Ton Cruijsen, die terugblikt op de drie gemeenten waar Reek in het verleden toe behoort heeft: Reek, Schaijk en Landerd. Uiteraard ontbreekt belangrijke informatie over waar en hoe te stemmen niet.”

Huis aan huis
Vrijwilligers verspreidden de RGVM Verkiezingseditie vrijdag 12 en zaterdag 13 november huis aan huis in Reek. Elk huishouden zonder nee/nee-sticker ontving een exemplaar. Ook zorgt de redactie dat de uitgave op verschillende plekken in de nieuwe gemeente Maashorst komt te liggen. “Veel informatie en standpunten zijn ook voor inwoners van Odiliapeel, Schaijk, Uden, Volkel en Zeeland interessant”, denkt Verstegen. “Daarnaast zijn we trots op ons dorpsblad, dus we laten het graag in de andere dorpen zien.”

De RGVM Verkiezingseditie is digitaal door te bladeren op www.issuu.com/uitgeverijreek

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties