Reek

Dorpsbijeenkomst in Reek over herindelen en dorpsplan 2.0

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Stichting Dorpsontwikkeling Reek houdt woensdag 30 oktober een dorpsbijeenkomst die in het teken staat van de aankomende fusie tussen de gemeenten Landerd en Uden. De inwoners wordt die avond gevraagd na te denken over de toekomst van Reek in de nieuwe gemeente en wat voor hen daarin belangrijk is. Dit leidt uiteindelijk tot dorpsplan 2.0 waarin wordt vastgelegd wat Reek de komende jaren nodig heeft. De bijeenkomst is in Het Wapen van Reek en duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Diverse actuele onderwerpen en vragen zullen op tafel komen. Naar aanleiding van het woonvisie rapport opgezet met Krake: waar willen we nog bouwen in Reek en wat voor woningen moeten ontwikkeld worden? Willen we een project opzetten voor de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen? De nieuwe sport- en spelaccommodatie gaat er komen, maar wie willen er in het stichtingsbestuur komen? Wat is de toekomst van onze kerk? Met de Aldi alleen komt het bedrijventerrein Reek-Zuid niet vol, hoe trekken we meer nieuwe bedrijven aan die zich daar willen vestigingen? Hoe zien wij de zorg de komende jaren en welke zorgbehoefte hebben we? Hoe zien wij de toekomst van ons dorpshuis? Hoe willen wij dat de nieuwe gemeente omgaat met burger- en overheidsparticipatie? Dit en meer wordt de inwoners woensdag 30 oktober voorgelegd. Met de input van eenieder gaat het bestuur aan de slag met dorpsontwikkelingsplan 2.0.

|Doorsturen

reeka

2019-10-24 03:41:22

Reek zou er beter aan doen die onzin van woningbouw te staken en gezonde ondernemingen te investeren in een duurzame agrische sector, dat verdient zichzelf uiteindelijk terug, er zijn al genoeg nieuwbouwdorpjes bijgebouwd, het bedrijventerrein gaat nooit vol raken als het niet aansluit bij de lokale behoefte, 10 tandjes lager kan geen kwaad, het is geen Nieuwegein. 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties