Reek

Dit jaar ga ik naar de top van

de Mont Ventoux wandelen

Door Paul Verstegen

Ik ben er weer ingetrapt. Eind vorig jaar zat ik bij Gonny van Boxtel van Praktijk Den Hoogen uit Reek voor een interview in Zorgkrant Landerd. Na afloop van het gesprek vertelde ze over het idee van de praktijk om deel te nemen aan de actie Klimmen tegen MS. Tussen neus en lippen door flapt Gonny eruit: “Misschien is het voor jou ook wel leuk om mee te doen.” Zonder er echt over na te denken, stem ik enthousiast in.

Ineke van Osch uit Uden, een goede vriendin van Gonny, heeft multiple sclerose. Zij kwam met het idee om mee te doen aan de goede-doelenactie Klimmen tegen MS, waarbij de Mont Ventoux in Frankrijk bedwongen wordt. Om haar vriendin te steunen stelt Gonny een team samen om ook naar de top van De Kale Berg te klimmen. De andere teamleden zijn Marjan van Delst en Marco Bens uit Reek.
Gonny, Marjan en ik lopen samen met Ineke naar de top. Vanwege haar ziekte is ze niet in staat om de hele afstand te lopen, daarom zit ze in Team Vlinder. Deze estafettegroep bestaat uit MS-patiënten die allemaal een persoonlijk doel hebben. Dat van Ineke is vijf keer een kilometer lopen. Marco stapt op de mountainbike en wil drie keer naar de top vanuit de drie verschillende startpunten die er zijn.

Sportieve uitdaging
Naast dat ik op deze manier onderzoek naar MS steun, is het voor mij vooral ook een sportieve uitdaging. De tocht is 23 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1 procent. We starten op een hoogte van 290 meter in Bédoin en aan de top zitten we op 1.912 meter. Er zitten een paar zeer steile stukjes in, met een stijgingspercentage van 11 procent.
Inmiddels hebben we al de nodige kilometers in de benen. Heuvels kent de omgeving van Reek niet echt, dus we hebben tot nu toe vooral getraind op afstand. Dat gaat ook niet het probleem vormen, het is vooral het constante omhoog lopen waar mijn gewrichten nog aan moeten wennen. Daarom binnenkort maar eens naar Berg en Dal.

BenenFietsAvond
Om mee te mogen doen aan Klimmen tegen MS heb je een inspanningsverplichting. Die is voor deze actie gelukkig niet zo groot. Alle deelnemers dienen een bedrag van minimaal 500 euro op te halen. Het opgehaalde geld wordt gebruikt voor onderzoek naar MS en om de behandeling en begeleiding van MS-patiënten en hun familie te verbeteren.
Mensen kunnen mij direct sponsoren, maar nog leuker zou zijn als je zaterdag 25 april naar de BenenFietsAvond in Reek komt. Een gezellig feest dat we samen met de Alpe d'HuZes-teams Muts Af, Berg Op en De Berg op tegen Kanker organiseren. De tent op het stREEKfeestterrein aan de Mgr. Borretstraat gaat om 19 uur open. Hopelijk tot dan!

Paul Verstegen

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties