Reek

Kunst kijken in Reek op 16 en 17 maart

'Dit is mijn allereerste expositie'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - "Wat zullen de mensen van mijn werk vinden", verzucht Annet van Tienen (56). Ze voelt de spanning van die allereerste expositie. Annet is één van de vele exposanten die meedoen met Kunst Kijken in Reek op zaterdag 16 en zondag 17 maart in Het Wapen van Reek. Kunstgroep Land’Arte heeft liefst tien mensen op de deelnemerslijst staan die nog nooit eerder meededen. Voor sommigen is het zelfs de allereerste keer dat ze hun werk aan de buitenwereld tonen. De Zeelandse Annet van Tienen is er één van.

Annet: "Ik maak veel foto's in het buitenland: Vietnam, Noorwegen, Zuid-Afrika. De foto's van het meisje en de zebra heb ik beiden tijdens een vakantie gemaakt. Later thuis ga ik met acrylverf aan de slag. Dan zit ik lekker in mijn atelier, kijk eens een beetje naar buiten, en schilder."

Ongeveer vijftien jaar geleden begon ze met portretjes van haar kinderen; daarna volgden familie en buren. Eigenlijk bleef het steeds vrij dicht bij huis. Tegenwoordig maakt Annet het liefst grote of kleine reizen en portretteert daar bij voorkeur oude mensen en kinderen. "Door een handgebaar geven ze toestemming. Nee, dat zou hier in Nederland niet zo gemakkelijk meer zijn." Nu het zo tegen de expositiedatum aanloopt, is Annet druk bezig met selecteren van schilderijen en foto's die ze mee wil nemen. "Fanatiek, ja", zegt ze. "Ik ben er elke dag mee bezig. Ik ben zó nieuwsgierig."

Hoe creatief is Reek?
Behalve de tien nieuwkomers zijn er nog twintig exposanten die al eerder deelnamen. En nog eens een flink aantal inwoners van Reek die de hele bovenverdieping inrichten met hun werk. Ook van bewoners van De Boerderij is een aantal werken te zien. Reek is creatiever dan men misschien verwachtte van dit kleine dorpje. En nu hebben ze mooi de kans om dat eens te laten zien.

Workshops voor kinderen
Kunstgroep Land’Arte biedt voor het eerst workshops aan voor kinderen tijdens de expositie. Daardoor wordt het ook voor ouders met jonge kinderen of opa's en oma's met hun kleinkinderen aantrekkelijk om te komen kijken. Zaterdag 16 en zondag 17 maart, beide dagen van 11 tot 17 uur, in Het Wapen van Reek. Gratis entree.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties