Reek

Deur Aldi Reek weer op een kier

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - De weigering van het Landerdse college van B en W om mee te werken aan de komst van een Aldi-supermarkt in Reek blijft de Reekse gemoederen bezighouden. Een actiegroep heeft zich ten doel gesteld om alles uit de kast te halen om het college van gedachten te doen veranderen. Vorige maand nog haalde de actiegroep zelfs POW-news naar Reek om haar punt te maken. Namens deze groep sprak Suzanne Hendriks-Driessen de gemeenteraad donderdag 8 februari toe, gevolgd door Guus Weijtzel die namens de stichting dorpsontwikkeling Reek een duit in het zakje deed.

Hendriks betoogde over het belang voor de inwoners van Reek waarbij Weijtzel de vloer aanveegde met het rapport van het Nijmeegse onderzoeksburo DTNP. Volgens Weijtzel is in dit rapport op geen enkele wijze rekening gehouden met de effecten op Zeeland en Schaijk. Volgens Weijtzel zou het namelijk positieve effecten hebben op de overige middenstand in beide dorpen.

De RPP sloot zich aan bij de bezwaarmaker middels een motie waarin zij het college opdracht gaf het onderzoek opnieuw te doen. VHL sprak over meer nadelen dan voordelen en ook het CDA ging niet mee met de RPP. Arie de Kleijn (DS97) sprak over “kijken naar kansen”.

Na wat geheen-en-weer in de raad werd de RPP-motie uiteindelijk met een ruime meerderheid aangenomen. Het college moet nu uiterlijk 26 maart een offerte hebben liggen, zodat er een besluit genomen kan worden over de opdracht die gegeven moet worden aan een onderzoeksbureau.

|Doorsturen

Arjan

2018-02-10 20:23:36

Vreemde foto..vaag onleesbaar bord in een maisland..??

May

2018-02-11 09:33:58

Aldi gewoon bouwen. Je ziet maar weer. Wat in de gemeente zijn straatje past mag. En wat niet ( misschien wel penningen) past in hun straatje mag NIET.  Met een Aldi in Reek is iedereen geholpen. In Grave willen ze af van  een winkel, te veel verkeers overlast en vrachtwagens. In Italië en Spanje en Frankrijk en Duitsland zitten alle grotere supermarktketens op het industrieterrein. Waar kun je in schaijk en zeeland eens gemakkelijk parkeren?? Nergens. En de verkeers veiligheid dan?? Zware vrachtwagens veel auto's zijn voor kinderen in het centrum ook geen pretje. Ontlast de centrums van gemotoriseerd verkeer.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties