Reek

Laatste beroepschrift tegen bouw ingetrokken

Inwoners Reek blij met definitieve komst Aldi (update)

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - De inwoners van Reek hebben woensdag 7 juni blij en opgetogen gereageerd op het nieuws dat de vergunning voor de komst van een tijdelijke Aldi onherroepelijk is. Dat betekent dat de bouw van de supermarkt aan de Mgr. Borretstraat op korte termijn kan beginnen. In aanloop naar de zitting van de rechtbank op dinsdag 15 juni zijn namelijk alle beroepschriften ingetrokken, waardoor de vergunning zonder bezwaar verleend kan worden door de gemeente Landerd.

Stichting Dorpsontwikkeling Reek is blij dat de bouw van de Aldi hervat kan worden. "Er is een oplossing gevonden die niet alleen goed is voor Reek, maar ook voor Zeeland en onze hele regio", stelt voorzitter Guus Weitzel. "Dit geeft een enorme impuls aan de leefbaarheid en voorzieningen in ons dorp. Ook zorgt het ervoor dat Reek-Zuid aantrekkelijker wordt voor ondernemers om zich daar te vestigen. Dank en complimenten aan iedereen die zich voor de komst van de Aldi hebben ingezet."

'Lange procedure'
Wethouder Hans Vereijken is blij met het resultaat. ”Het was een lange procedure, maar uiteindelijk zijn dus alle beroepschriften tegen de bouw van de Aldi in Reek ingetrokken", zegt hij. "De aanpassing van het B&W-besluit, om de tijdelijke vestiging van de Aldi te verkorten van tien naar vijf jaar, heeft hiertoe bijgedragen. Ook de inspanning van alle betrokken partijen, inwoners, werkgroep Aldi Reek en gemeente hebben tot dit mooie resultaat geleid. Hiermee is een belangrijk onderdeel van het coalitieakkoord gerealiseerd en krijgt Reek haar lang verwachte supermarkt.”

'Alleen maar winnaars'
Harold van den Broek, fractievoorzitter van de RPP, is al jarenlang voorvechter van een Aldi in Reek. "Daar zijn we meer dan vijf jaar mee bezig geweest", vertelt hij. "Vooral het afgelopen jaar was erg intensief. Alle betrokken partijen zijn gevraagd constructief mee te denken en daaruit zijn goede oplossingen gekomen. Eigenlijk zijn er alleen maar winnaars." Wat die oplossingen zijn, kan Van den Broek niet zeggen. "Het is in dit soort zaken niet gepast om daar uitspraken over te doen. Veel belangrijker is het prachtige resultaat dat we samen bereikt hebben. Dit hebben we met z'n allen verdiend."
De RPP-fractie en Actiegroep Aldi zijn woensdagavond samengekomen om het goede nieuws te vieren. "Geloof mij maar dat we een vreugdedansje gedaan hebben", lacht Harold. "Ik ben echt blij dat we nu kunnen laten zien dat een Aldi in Reek een positief effect heeft op de regio. Daar ben ik echt van overtuigd: dat de middenstand in Grave, Schaijk en Zeeland hier ook van profiteert. Het klinkt misschien logisch, maar dat kun je alleen aantonen als je daar ook echt de kans voor krijgt. Deze kans pakken we niet met twee handen aan, maar met het hele dorp."

'Open in najaar'
Met het intrekken van de bezwaarschriften is ook de bouwschorsing opgeheven. "In theorie kunnen ze vandaag al verder gaan met de bouw", weet Harold. "Het is grotendeels afhankelijk van de planning van het bouwbedrijf. Wij hopen in ieder geval dat we op voortvarende wijze aan de slag kunnen. De gemeente verleent alle medewerking om het tempo erin te houden. Je bent deels afhankelijk van externe partijen, maar het is ons streven dat de deuren van filiaal Aldi Reek eind september opengaan. Zo aan het begin van het najaar. Dat moet mogelijk zijn. Op dat moment gaat de vergunning voor vijf jaar pas in. Wij vinden het belangrijk dat ook na die periode de Aldi in Reek kan blijven, dus ook in de nieuwe gemeente Maashorst blijven wij ons natuurlijk hiervoor inzetten."

Bezwaren
Vele inwoners van Reek snakten al lange tijd naar een supermarkt in het dorp. Na de eerste vergunningverlening voor een tijdelijke Aldi in april 2019 door de gemeente Landerd barstte een storm van bezwaren los. In de zomer van 2020 leek er eindelijk sprake van witte rook toen de bouw daadwerkelijk van start ging, maar lang duurde de vreugde niet. Binnen een paar dagen werd de bouw op last van de rechter stilgelegd. Meerdere partijen hadden bezwaar aangetekend. Op aanraden van de rechter deed het Landerdse college haar huiswerk opnieuw. De termijn van de vergunning werd onder meer bijgesteld van tien naar vijf jaar. Ook tegen de aangepaste vergunning werd bezwaar ingediend. Een tijdje geleden trok één van de bezwaarmakers zijn keutel al in. Nu blijkt ook de laatste tegenstander de strijd te staken. Goed nieuws voor de fans van een Aldi in Reek.

Op welke termijn de bouw hervat kan worden is op dit moment nog niet duidelijk. De kans is volgens Harold van den Broek heel erg groot dat de Aldi dit jaar nog verrijst in Reek.

|Doorsturen

Pipo

2021-06-11 08:37:09

En nu denkt jumbo en ah dat de reekse mensen weer naar schaijk en zeeland gaan ????

FOUT , die kous is af.

PLUS HERPEN ????????????????????????????

Piet

2021-06-13 09:32:31

Pipo...alsof de ah en jumbo op jou en jou soorten zitten te wachten.

mamalou

2021-06-13 12:04:34

Ik zie de sponsor borden van Plus al bij veel Reekse verenigingen staan HAHAHA

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties