Reek

Kerststallententoonstelling in H. Antonius Abt

De Reekse kerstklokken luiden voor iedereen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - De dagen korter, de nachten kouder, het einde van het jaar komt naderbij. En dan zijn daar de kerstdagen: feest van geboorte. De geboorte van een kind, een bijzonder kind. Een koning, geboren in een kribbe in een stal in Bethlehem...

Het aloude verhaal van Kerstmis. Iedereen kent van vroeger wel de kerststal; van hout, van steen, van stof, gekocht, zelf gemaakt, kleurrijk, zwart. Het roept nostalgische gevoelens op. Nog steeds is een kerststal bijzonder. Dat wil toch iedereen zien?
En dat kan: ook dit jaar vindt er weer een kerststallententoonstelling plaats in de Reekse kerk. Sinds jaar en dag staat er al een flinke kerststal met bijna levensgrote beelden. Die is en blijft mooi om naar te kijken en dat geldt zeker niet alleen voor kinderen. Als aanvulling hierop heeft een werkgroep vorig jaar voor het eerst een kerststallententoonstelling gehouden. Dit is met vele enthousiasme ontvangen. Daarom komt er nu een vervolg.

Lust voor oog
Vele kerststalletjes, -grotten en andere creaties van kerstgroepen zijn een lust voor het oog. Het 'knikkende' engeltje ontbreekt natuurlijk niet. Op eerste en tweede kerstdag is de kerk open van 14 tot 16 uur. Dan zijn de kerststallen in al hun diversiteit bekijken en bewonderen. Het is niet alleen leuk om te komen kijken, het is tevens om mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een gelukkig kerstfeest te wensen onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers. Uiteraard is ervoor de kinderen ook iets te drinken en te snoepen.

Hulp nodig
Om de tentoonstelling zo compleet mogelijk te maken, doet de werkgroep een oproep: stel je kerststal beschikbaar om in de kerk te laten zien. Zij zouden het geweldig vinden wanneer je de kerstspullen bijtijds van 'zolder' haalt en op 9 of 16 december komt brengen. Beide zaterdagen is de kerk open van 10 tot 12 uur. Leden van de werkgroep zijn aanwezig om de spullen in ontvangst te nemen.
Bij problemen verleent de werkgroep graag assistentie. Bijvoorbeeld als je niet in de gelegenheid bent om kerststal of beeldengroep naar de kerk te brengen. Of wanneer je niet meer de zoldertrap op kunt. In die gevallen kun je contact opnemen met Henk Hendriks via 06-83247075. Iemand komt de spullen dan ophalen.

Achtergrond
Heb je een specifiek verhaal over de herkomst, bouw of hoe je kerststal in Reek terecht is gekomen? Schrijf dit dan zo beknopt mogelijk op en neem dit mee. Het verhaal wordt vermeld bij de kerststal. Zo wordt de tentoonstelling nóg mooier en exclusiever. De werkgroep zorgt ervoor dat na afloop alles weer netjes terugkomt.

Kerstconcert en nachtmis
Naast de kerststallententoonstelling zijn er nog meer bijeenkomsten in de kerk rondom Kerstmis. Zondag 17 december is er een Kerstconcert van het Smitskoor in samenwerking met de koren Landante uit Reek, Loreley uit Zeeland en Schalmei uit Schaijk. Het optreden begint om 13.30 uur. De kerststallen zijn dan al te bewonderen.
De nachtmis is zondag 24 december om 23 uur. Deze H. Eucharistieviering wordt opgeluisterd door het Donatuskoor, bijgestaan door enkele zangers van het Smitskoor. Ook voor en na de viering zijn de kerststallen te bezichtigen.

Genoeg te doen in de Reekse kerk. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd. Luister maar naar de klokken, zij luiden voor iedereen: "Komt allen te samen..."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties