Reek

Interessant voor bedrijven en jongeren

'De banenmarkt is een echte aanwinst gebleken'

Door Siem van Merwijk

REEK - De banenmarkt van 6 april is dé gelegenheid voor jongeren die op zoek zijn naar een baantje om eens in gesprek te gaan met potentiële werkgevers. Dat de banenmarkt zo zijn vruchten afwerpt, weten ook Johan Tielemans van restaurant Nieuw Schaijk uit Schaijk en Wim Zegers van HWC Uitzendorganisatie uit Reek. Zij hielden namelijk allebei diverse medewerkers over aan de banenmarkt. Het is dan ook 'een absolute aanrader!' in de ogen van beide ondernemers.

Johan Tielemans van restaurant Nieuw Schaijk.

Volgens Tielemans was de banenmarkt van vorig jaar een groot succes te noemen. Niet alleen omdat hij hier zelf drie nieuwe medewerkers aan over hield, maar vooral ook om de manier waarop dit gegaan is. “Het is een ideale manier om elkaar te leren kennen”, zegt hij enthousiast. Ook Zegers is erg te spreken over de banenmarkt. Hij heeft dan wel geen bedrijf waar zelf personeel nodig was, maar via zijn uitzendbureau zijn er verschillende jongeren aan een baan gekomen. “Een uitzendbureau is niet direct iets waar jongeren die een baan zoeken aan denken. De banenmarkt heeft er voor gezorgd dat zij wisten dat ze wel bij ons terecht konden, met succes!”

'Laagdrempelig'
Solliciteren via de banenmarkt is niet per se anders dan direct zelf langs gaan bij een bedrijf als het aan Tielemans ligt. “Het is alleen laagdrempeliger”, stelt hij. “Je maakt als potentiële werknemer gewoon een praatje en hebt daar direct een gevoel bij. Voor mij als werkgever is het ook nog eens ideaal, want ik kan binnen een erg korte tijd van heel veel mensen een goed beeld krijgen.”
Buiten het feit dat het vinden van een baan voor jongeren belangrijk is, denkt Zegers dat het ook voor bedrijven belangrijk is dat ze vindbaar zijn dankzij de banenmarkt. “Niet alle jongeren kunnen direct bij bepaalde bedrijven aan het werk wanneer ze nog maar 15 of 16 jaar zijn”, weet hij. Maar door op de banenmarkt aanwezig te zijn weten de jongeren toch dat deze bedrijven er zijn en wellicht plukken zij hier de vruchten van als ze wél de juiste leeftijd hebben om er te werken. ”

Een van de sollicitanten die vorig jaar dankzij de banenmarkt een baan heeft gekregen bij Nieuw Schaijk is de 17-jarige Jinte. Ook zij is erg blij met de manier waarop ze bij de horecazaak terecht is gekomen. Dit oversteeg haar verwachtingen. “Omdat het de eerste keer was dat de banenmarkt georganiseerd werd, had ik er geen hoge verwachtingen van, maar het werd een onverwacht succes.” Mede doordat het voor zo'n was, is ze zaterdag 6 april samen met haar werkgever aanwezig op de banenmarkt om vragen van belangstellenden te beantwoorden.

Voor ondernemers die zichzelf nog niet hebben aangemeld, hebben Zegers en Tielemans maar één boodschap: “Doe mee!” Beiden zijn erg te spreken over de manier waarop het evenement georganiseerd is. “De banenmarkt is een echte aanwinst gebleken voor zowel bedrijven als jongeren!” Inschrijven kan nog steeds via landerdwerkt@gmail.com.

Wim Zegers van HWC Uitzendorganisatie.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties