Reek

Coronavirus: informatie van Reekse huisarts Frans van Horne

Door Huisarts Frans van Horne

Net als u waarschijnlijk, heeft het corona-virus ons in Reek verrast. De aanvankelijke onwennige ietwat lacherige houding omtrent het handen-schuddenverbod heeft plaatsgemaakt voor de werkelijk gevoelde vrees voor de aanvalskracht van het virus. Er zijn meerdere mensen ernstig ziek (geweest) en er zijn sommige mensen overleden.

We zijn inmiddels in de vijfde week terechtgekomen, een realtime-soap met veel drama en soms welhaast surrealistische taferelen. Wij van het huisartsenteam proberen ons zo goed mogelijk aan de richtlijnen te houden die aanvankelijk van dag tot dag veranderden. Inmiddels lijkt er wat stabiliteit te zijn gecreëerd omdat we wat meer te weten zijn gekomen over dit coronavirus, de risico’s en hoe als hulpverlener hiermee om te gaan.

Zoals alle huisartspraktijken houden ook wij de deuren zo goed mogelijk dicht voor (mogelijk) besmette patiënten. We laten u uiteraard niet in de steek, we telefoneren aanhoudend en schatten in wat er moet gebeuren: indien u milde klachten heeft – wat gelukkig bij de meerderheid van de patiënten het geval is - volstaan adviezen, die u ook kunt nalezen (www.thuisarts.nl). Soms zijn de klachten urgenter en moet er op korte termijn worden beoordeeld. Na overleg met ons kunt u naar de huisartsenpost in Nijmegen. Of, als er twijfel is aan een mogelijke besmetting maar er toch een klacht of kwaal is, kunt u beoordeeld worden op een speciaal spreekuur in de huisartsenpraktijk in Grave, op het eind van de middag (15-17 uur). Als u of uw partner te ziek bent om te worden vervoerd, wordt u thuis bezocht door de eigen huisarts of een collega van de huisartsengroep met zogenaamde speciale bescherming (zogenaamde PBM).

U zult ongetwijfeld inmiddels nare verhalen kennen, in uw eigen persoonlijke situatie of in uw omgeving. Het coronavirus veroorzaakt naast de lichamelijke klachten en zelfs bedreigingen ook psychische klachten bij velen. Ook hierin proberen wij te helpen daar waar mogelijk. Ons team probeert de patiënten zo goed mogelijk telefonisch te woord te staan, telefonisch dan wel op de praktijk indien verantwoord. Daarnaast overleggen we met de diverse sociaal/maatschappelijke voorzieningen (zoals Zorgcoöperatie Reek). Samen proberen we de crisis zo goed mogelijk aan te pakken.

Nog even ter informatie: zie de websites van de overheid (www.rijksoverheid.nl, www.rivm.nl, www.ggd.nl) en van de huisartsen Nederland (www.thuisarts.nl). Kijk ook op onze website www.huisartsenpraktijkreek.nl

Huisartsenteam Reek wenst u veel sterkte en veel beterschap indien van toepassing!

Frans van Horne, huisarts

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties