Reek

Dorien van den Hoogen ontwerpt jubileumdoek Semper Crescendo

Community Art op basisschool De Kreek'l in Reek

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - Voor muziekvereniging Semper Crescendo is 2017 een jubileumjaar. De in 1942 opgerichte vereniging viert haar 75e verjaardag. Het jubileum is voor Claartje Wingens, spelend lid van de vereniging en onderdeel van de jubileumcommissie, een mooie gelegenheid om de leerlingen van basisschool De Kreek'l uit Reek op een beeldende manier kennis te laten maken met muziek.

Muziek maken op jonge leeftijd draagt veel bij aan de ontwikkeling van kinderen. Muziek zorgt voor verbinding en iedereen kan door muziek op heel veel verschillende manieren zijn talenten ontdekken en ontplooien, individueel en in samenspel.

Samen kunst maken
Bij Community Art is het de bedoeling om samen met een groep kunst maken met een bepaald doel. Voor basisschoolkinderen is dit doel het promoten van muziek als kunstvorm en daardoor samen kunst door muziek te creëren. Leerlingen van het opleidingsorkest van de vereniging maakten speciaal voor het jubileumjaar een ontwerp voor een spandoek. Het ontwerp van Dorien van den Hoogen werd gekozen als winnend spandoek.
Het doek is geplaatst boven de ingang van gemeenschapshuis Het Wapen van Reek, zodat iedereen kan zien dat 2017 een feestelijk jaar is voor de muziekvereniging. In maart gaat een aantal groepen De Kreek'l aan de slag met het maken van kunst over muziek. De andere klassen komen later dit jaar aan de beurt.

Zaterdag 29 april geeft muziekvereniging Semper Crescendo tijdens het stREEKfeest een jubileumconcert. Dit optreden, waarvan de voorbereidingen reeds in volle gang zijn, belooft een waar muzikaal spektakel te worden. Het absolute hoogtepunt van het jubileumjaar. Een datum om te onthouden en te noteren.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties