Reek

Supermarkt mag 5 jaar in weiland blijven

College Landerd: 'Tijdelijke Aldi Reek kan komen'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - Het Landerdse college van B & W heeft dinsdag besloten om de vergunning voor de vestiging van een tijdelijke Aldi-supermarkt in Reek in stand te laten. Hiermee wijken burgemeester en wethouders af van het advies van de bezwarencommissie. Het college is tot deze beslissing gekomen omdat Aldi heeft aangegeven de tijdelijkheid van de winkel terug te brengen van tien jaar naar vijf jaar. Na afloop van de periode van vijf jaar wordt de locatie weer in zijn oude staat hersteld, zijnde een weiland.

De Aldi start na anderhalf jaar een monitoring om te meten wat de gevolgen van de vestiging van de winkel in Reek zijn voor het overige supermarktaanbod in de gemeente Landerd en voor de mogelijke bouw van een definitieve supermarkt op Reek-Zuid.

Wethouder Hans Vereijken: “Hiermee is duidelijk dat de locatie echt tijdelijk is en straks weer hersteld wordt als weiland. Juist het wijzigen van de duur van de tijdelijke winkel van tien naar vijf jaar heeft het college over de streep getrokken. Ook de gemeente gaat onafhankelijk van de Aldi een monitoring voorbereiden om de effecten op winkels en winkelcentra in Landerd in beeld te brengen. Het college vindt vijf jaar genoeg om te kunnen beoordelen wat de effecten zijn van de tijdelijke winkel. In de ogen van het college is de leefbaarheid van Reek het waard om dit experiment te ondersteunen”.

Bezwaar
Nadat een aantal partijen bezwaar had aangetekend tegen de realisatie van een Aldi in een weiland aan de Rijksweg N324, maakte de bestuursrechter in Den Bosch dinsdag 20 oktober bekend dat er voorlopig niet gebouwd mag worden.
Het advies van de klachten- en bezwarencommissie, die de protesterende partijen grotendeels in het gelijk stelde, wordt nu echter door het college terzijde geschoven. De bouw van de Aldi kan hierdoor binnenkort toch worden hervat.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties