Reek

College Landerd: geen Aldi op Reek-Zuid

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK – Het Landerdse college van B en W geeft geen toestemming voor de vestiging van een Aldi-supermarkt op bedrijventerrein Reek-Zuid. Dat laat wethouder Ben Brands dinsdagmiddag weten.

“We willen supermarkten alleen in de kernen hebben om op die manier recht te doen aan de leefbaarheid van de centra”, geeft Brands aan. “Aan de vestiging van een supermarkt op een industrieterrein werken we daarom beleidstechnisch niet mee.”

Het is niet voor het eerst dat het Aldi-concern, dat op dit moment een vestiging heeft aan de Kerkstraat in Zeeland, om een locatie in Landerd vraagt, geeft de wethouder aan. “Ze hebben sinds 2013 al een keer of vijf een verzoek ingediend voor vestiging in Landerd, op verschillende locaties”, vertelt Brands, die aangeeft dat uitbreiding van de Zeelandse Aldi-vestiging eventueel wel tot de mogelijkheden behoort. “In de toekomst zou dat wellicht kunnen op de plek van het huidige dorpshuis De Garf.”

|Doorsturen

rien van son

2017-04-18 16:27:40

Tja, het is een buitengewoon lastige afweging voor wethouder Brands/het college: de optie van een Aldi-winkel in 'Reek-zuid' of geen enkele winkel in Reek.

Het werd 'geen toestemming'  omdat ze alleen supermarkten in de kernen willen om op die manier 'recht te doen aan de leefbaarheid van de centra'. 

Reek is 1 groot centrum en de afstand van de mogelijke vestigingsplek tot 'de kern' is welgeteld een paar honderd meter.

Het lijkt erop dat de wethouder/het college zijn uiterste best doet om bij te dragen aan de vermindering van de leefbaarheid in de kern Reek.

Jeroen van den Berg

2017-04-18 19:50:13

Ik begrijp niets van de uitleg die wethouder Brands geeft. Reek-Zuid is bestemd voor wonen en ondernemen, niet voor industrie. De locatie is heel geschikt voor een supermarkt: goed bereikbaar vanuit de kern maar ook -heel belangrijk- voor mensen van buiten Reek. Een supermarkt kan namelijk niet draaien op enkel inwoners van Reek. Er is geen enkele winkel meer in het dorp. Reek mist de reuring die winkels met zich meebrengen. Een vestiging van Aldi zou het dorp heel veel kunnen brengen. Werkgelegenheid voor tieners en sponsoring dorpsacitiviteiten bijvoorbeeld. Ik dacht dat voor Landerd de leefbaarheid in Reek belangrijk is. Het lijkt er nu op dat er zakelijke belangen spelen, hoewel niet in de uitleg van Brands te vinden, waar Reek ondergeschikt aan gemaakt wordt.

Anton Coolen

2017-04-18 20:00:59

Ook jij Ben, durf eens af te wijken van de uitgestippelde paden.

De wetjes zullen je wel geen ruimte geven. Snel ballen hebben om ze te veranderen.

Succes.

Nico van Casteren

2017-04-19 19:18:01

Ik denk dat we weer eens met d'n hele REEK naar Schaijk moeten fietsen om ze daar op andere gedachten te brengen. Wie gaan er mee? Donderdag is het raadsvergadering!

degen

2017-04-20 09:33:21

Er zijn talloze voorbeelden in de wet waar specifiek rekening wordt gehouden met individuele belangen, dit gaat soms met hoge kosten gepaard. Wat ik u wil vertellen is dat wij in dit mooie land de belangen van het individu hoog in het vaandel hebben. Geachte heer Brands ik verzoek u handelend in deze traditie, niet alleen een winkel maar ook het bevorderen van zo veel mogelijk voorzieningen in Reek te ondersteunen en waar mogelijk is te initiëren.

Met vriendelijke groet,

N. Degen.

anton coolen

2017-04-20 22:18:34

Heer Degen,

complimenten!

Fred

2017-04-21 23:42:27

Volgens mij is de wethouder van onze gemeente benoemd om de belangen van de inwoners te dienen. Nu krijgt deze beste man een kans om iets voor ons dorp en inwoners te betekenen en dan wil hij nog niet eens praten met belangstellende voor een braak stuk industrie terrein. Arrogantie ten top, wel verleend B&W medewerking aan een garagebedrijf om uit te breiden in een woonwijk en op een stuk landbouwgrond, ondanks protesten uit de buurt. Wie is hier mee gediend? En dat is op een afstand van 200 meter van het bewuste industrieterrein. Hier wordt met twee maten gemeten. Lang leve Reek !!!

Nico van Duren

2017-04-22 01:18:51

Zijn de "herindelers" deze keer niet bij machte hun wethouder de goede kant op te duwen Anton?

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen

Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?