Reek

Bouw Aldi Reek ligt nog minimaal zes weken stil

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - De soap rond de mogelijke komst van een Aldi in Reek is voorlopig nog niet voorbij. De bouw werd begin september vlak na de start stilgelegd op last van de rechter. Inmiddels is duidelijk dat minimaal de komende zes weken sowieso niet verder gebouwd mag worden. Het is op dit moment nog onzeker of daarna de schop wel de grond in kan. Dat is onder meer afhankelijk van het besluit dat het Landerdse college van B en W neemt en of partijen opnieuw bezwaar aantekenen.

De bestuursrechter in Den Bosch maakte dinsdag 20 oktober bekend dat er voorlopig niet gebouwd mag worden. Hij verwacht dat het college van B en W deze of volgende week aanpassingen doorvoert in de eerder verleende vergunning op basis van ingediende bezwaren. Dit is onder meer op advies van de onafhankelijke bezwaarcommissie. Wat die aanpassingen precies inhouden, is op dit moment niet bekend.

Door de wijzigingen ligt er een nieuw besluit op tafel. Dat betekent in feite dat het traject van voorafaan begint. Partijen krijgen weer zes weken de tijd om bezwaar aan te tekenen tegen het besluit. In die periode mag van de rechter de bouw niet hervat worden. De inwoners van Reek moeten dus nog even wachten of de door hun zo gekoesterde Aldi er daadwerkelijk gaat komen.

De Reekse actiegroep die strijdt voor de Aldi blijft zich ook na dit besluit hiervoor inzetten. Zij zien nog steeds mogelijkheden voor de komst van de discounter.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties