Reek

Bouw Aldi in Reek loopt wederom maandenlange vertraging op

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK/DEN BOSCH - De voorgenomen bouw van een Aldi in Reek loopt opnieuw maandenlange vertraging op. De voorzieningenrechter in Den Bosch schorste donderdag namelijk de door de gemeente Landerd voor vijf jaar verleende omgevingsvergunning voor de bouw van een tijdelijke discounter in het weiland aan de Mgr. Borretstraat.

Wanneer de bouw kan worden voortgezet, en of de door veel Reekenaren felbegeerde supermarkt er überhaupt nog gaat komen, is onduidelijk. De rechtbank geeft aan dat er een nieuwe zitting komt voor de meervoudige kamer (met drie rechters, red.). Deze zitting moet echter nog worden gepland en daarna duurt het nog zes weken voor de uitspraak bekend is.

Van tien naar vijf jaar
De gemeente Landerd verleende in april 2019 een vergunning voor een periode van tien jaar voor de bouw van een Aldi-discounter in het weiland. Die stuitte op een storm van bezwaren van onder meer het MKB Schaijk-Reek en supermarktondernemers uit Schaijk en Zeeland. De reeds gestarte bouw werd vervolgens door de rechter geschorst, waarna de 'tijdelijkheid' van de beoogde discounter door Aldi werd teruggebracht van tien naar vijf jaar.
Beheerders en exploitanten van de supermarkten in Zeeland tekenden ook tegen deze aangepaste vergunning bezwaar aan bij de rechtbank en die stelde hen donderdag in het gelijk. De voorzieningenrechter meent dat de belangen van de beheerders en exploitanten van de Zeelandse supermarkten zwaarder wegen dan het belang dat Aldi heeft bij het afbouwen van de supermarkt in Reek.

De Zeelandse supermarktbeheerders en -exploitanten zijn van mening dat de bouw van een supermarkt in het Reekse weiland een stedelijke ontwikkeling is die het agrarische karakter van de omgeving verstoort. Tijdens de zitting van de meervoudige kamer zal definitief duidelijk worden of zij daarin gelijk krijgen van de rechter. Als dat gebeurt lijkt de bouw van een Aldi in Reek definitief van de baan.

|Doorsturen

patrick de wit

2021-01-30 17:14:07

Ik word hier zo moe van....

Anton

2021-01-30 22:49:00

Ja , bij Uden gaan voor een Aldi.

De RPP heeft zich laten foppen.

Carel

2021-01-30 23:33:09

De mens uit reek hebben zich laten foppen. je ziel verkopen aan rpp en Uden. nu hebben ze echt niks. Geen Aldi en men behoud dorppoliti 

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties