Reek

Blog over voorbereiding op Breakout Run

Blessureleed...

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

Na een succesvolle Breakout Run vorig jaar, ga ik dit jaar opnieuw de uitdaging aan. Alleen leg ik de lat nu hoger door de langere de ontsnappingsroute te pakken: een obstacle run van veertien kilometer in natuurgebied De Maashorst met onderweg pittige hindernissen. Dit doe ik zaterdag 2 juni. De training is in volle gang en hierbij word ik door vele mensen op allerlei manieren geholpen. In weekblad Arena houd ik een blog bij over wat ik allemaal meemaak tijdens de voorbereidingen.

Na een zware training verzucht ik vaak dat ik geen achttien meer ben. En ook geen negentien. Meestal met een lach op het gezicht, maar ik begin te merken dat het niet meer altijd vanzelf gaat. Of dat de herstelperiode langer duurt dan ik aanvankelijk gehoopt had. Het hoort erbij. Af en toe moet ik gewoon even pas op de plaats maken.

Sukkelende schouder
Wie mijn blogs een beetje bijhoudt, is het misschien opgevallen dat ik nagenoeg alleen nog maar heb geschreven over mijn hardlooptraining. Dat is helaas niet zonder reden. Krachttraining zit er namelijk eventjes niet in. Al sinds eind vorig jaar loop ik te sukkelen met mijn schouder. Er zit een irritatie bij de aanhechting met mijn bovenarm. Daardoor is de mobiliteit van mijn rechterarm minder en kan ik er slecht kracht mee zetten. Heel erg vervelend. Een verkeerde beweging is bovendien pijnlijk.
De afgelopen drie maanden was ik kind aan huis bij de fysiotherapeut. Met behandelingen en oefeningen hebben we het gelukkig voor elkaar gekregen dat het hele gebied rondom mijn schouder weer tot rust is gekomen, waardoor ik iets vrijer kan bewegen. Alleen blijkt het hier te gaan om een zeer hardnekkige irritatie die maar niet verdwijnt. De volgende stap is een afspraak met de huisarts om het vervolg te bespreken.

Aangepast trainen
Toen ik het besluit nam om weer mee te doen aan de Breakout Run, en dan ook nog eens te kiezen voor de ontsnappingsroute van veertien kilometer, had ik dus al last van mijn schouder. Wat ik destijds niet had kunnen bevroeden, is dat het zo'n taaie blessure zou zijn waar ik nu nog steeds hinder van ondervind.
Ik blijf hopen dat we het probleem op korte termijn kunnen oplossen, zodat ik over zeven weken pijnvrij mee kan doen. Zo niet, dan wordt het ontsnappen met een extra handicap. Tot die tijd volg ik sowieso een aangepast trainingsschema om toch zo goed mogelijk voor de dag te komen. Om Jack Reacher, een van mijn favoriete fictieve personages, te citeren: 'hope for the best, but prepare for the worst'.

Winnaar
Om deze blog niet helemaal in mineur af te sluiten, kan ik nog bekendmaken dat Werner Thomassen uit Schaijk twee vrijkaartjes heeft gewonnen voor de Breakout Run. “Vorig jaar had ik de kaartjes al lang en breed aan het prikbord hangen voor mijn vriendin en mij”, schrijft hij in zijn motivatie. “Toen bleek ze zwanger te zijn, wat natuurlijk top was. De uitgerekende datum was ergens begin juni. Ze zei tegen mij: “Je doet die run, ook al ben ik net een dag bevallen, kan makkelijk.” Dat is niet gelukt, want wat is het geval? Precies op 27 mei, de dag van de Breakout Run, is onze dochter Robin geboren.” Dit jaar krijgt Werner een herkansing.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties