Reek

Op zoek naar talent tijdens interactief programma

Bedankavond Reekse vrijwilligers groot succes

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - De grote zaal van Het Wapen van Reek zat vrijdag 4 november vol met vrijwilligers. Dorpsnetwerker Marion Hulsebosch hield op voorspraak van diverse Reekse organisaties een bedankavond. Dit deed zij samen met de gemeente Landerd en Ons Welzijn. Tijdens een interactief programma werden de aanwezigen volop in het zonnetje gezet.

Na ontvangst met koffie of thee en een smakelijke muffin, openden Hulsebosch en wethouder Piet Hein Jonkergouw de avond. Daarna betrad Marc Vrolijk van De Vrolijke VIP-show het podium. Met grappen, anekdotes en liedjes bedankte hij de vrijwilligers voor hun onbaatzuchtige inzet. “Jullie zijn het cement van de samenleving”, was zijn boodschap.
Vrolijk probeert het publiek zoveel mogelijk bij zijn show te betrekken, onder meer met de grote vrijwilligersquiz. Die wordt gewonnen door Gea van Poppelen. Ze wordt gekroond tot Vrijwilliger des Vaderlands en krijgt een kleurig setje jeu-de-boulesballen mee naar huis.

Dansende ambtenaren
Ter afsluiting roept Vrolijk de zorgprofessionals op het podium. Dit zijn de ambtenaren van de gemeente Landerd, de dorpsnetwerker en medewerkers van Ons Welzijn. Hij heeft een ode voor de Reekse vrijwilligers geschreven, recht uit het hart. Het is een swingende meezinger met de titel 'Jij bent goud waard'. Samen met de professionals brengt hij het nummer ten gehore om iedereen te bedanken.

Talentenquiz
Na een korte pauze gaat de avond verder met een talentenquiz. Elke tafel krijgt een boekje met tien opdrachten die ze met kennis en creativiteit moet oplossen, zoals het schrijven van een recept, het maken van een gedicht of het tekenen van een portret van burgemeester Marnix Bakermans.
Na afloop krijgen diverse groepjes een beloning voor hun creativiteit. Bij het verlaten van het gemeenschapshuis krijgt iedereen nog een welgemeend bedankje mee naar huis.

Hulsebosch kijkt tevreden terug op de goed verlopen avond. “De mensen hebben zich prima vermaakt”, stelt ze. “Het idee voor de bedankavond kwam van de Reekse organisaties waar de vrijwilligers actief voor zijn. Om hen verder te ontzien, heb ik het voortouw genomen. Samen met professionals van Landerd en Ons Welzijn hebben we de vrijwilligers in het zonnetje gezet. Zo waren de rollen een keer omgedraaid.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties