Reek

Ruimte voor extra aanmeldingen Reekse Rakkertjes en BSO Reek

Alle opvang en educatie onder één dak bij Kreek'l

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REEK - De Kreek'l is de eerste dag na de vakantie met kinderchampagne begonnen. Waarom? Om de verhuizing van De Reekse Rakkertjes en de start van BSO Reek te vieren. Met z'n allen samen is geproost op het nieuwe schooljaar. Zowel de peuters als de opvang hebben een eigen vaste plek in het gebouw. Inmiddels zijn de eerste weken verstreken en is iedereen gewend aan de nieuwe situatie. Het bevalt prima.

De Reekse Rakkertjes zijn met open armen ontvangen op De Kreek'l. “In het begin was het wel spannend hoor”, geeft pedagogisch medewerker Els Wagenmakers toe. “Het was even wennen, maar we hebben gewoon onze eigen vertrouwde spullen mee kunnen nemen. De kinderen spelen wel. En de samenwerking met school is ook heel fijn. We worden overal bij betrokken. De speelplaats is veilig gemaakt, zodat de peuters niet zomaar de poort uit kunnen lopen.”

Samen spelen
Het feit dat het Reekse peuterwerk tegenwoordig in De Kreek'l zit kent vele voordelen. Zo is het voor ouders praktischer, want ze hoeven hun kinderen maar op één locatie af te zetten. “Tijdens de pauzes zien de peuters hun oudere broers en zussen”, vertelt Els. “Dat stimuleert samen spelen. Ook maken ze al voorzichtig kennis met Noortje, de juffrouw van groep één en twee. Dat maakt de overgang eenvoudiger. Bij slecht weer kunnen we gebruikmaken van het gymzaaltje in de school. Dan kunnen ze daar lekker vooruit.”
Bij De Reekse Rakkertjes gaan spelen en leren samen in een veilige en uitdagende omgeving met een afwisselend programma voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De begeleiding is in handen van gekwalificeerde medewerkers. Zij observeren, stimuleren, ondersteunen, moedigen aan en helpen waar nodig. Daardoor is het een goede voorbereiding op de basisschool. De doorgaande lijn is, nu ze in hetzelfde pand zitten, nog korter.

Buitenschoolse opvang
Een nieuw initiatief is de buitenschoolse opvang, ook gevestigd in De Kreek'l. Dit is tegelijk met het schooljaar van start gegaan. Al enkele ouders maken er dankbaar gebruik van. BSO Reek staat voor een plek waar de mening van kinderen telt met ontspanning op verschillende manieren in een huiselijke sfeer. “Denk aan activiteiten en workshops die aansluiten bij de wensen van de kinderen”, zegt manager Wencke Toemen. “Bij onze organisatie staan kwaliteit en service hoog in het vaandel, maar bovenal is het een feest om hier met elkaar te mogen spelen. Het is gewoon gezellig.”

Schaepskooi
De Reekse Rakkertjes en BSO Reek zijn allebei onderdeel van De Schaepskooi. Momenteel wordt peuterwerk in Reek op drie ochtenden aangeboden. Elke maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 11.30 uur. De vrijdag is ook een optie bij voldoende animo. “Dan moeten ouders dit echt doorgeven”, roept Els op. “Op die manier kunnen we hopelijk een extra dagdeel starten.”

De Reekse Rakkertjes
Aanmelden en meer informatie bij Katja Theloosen via 0412-624347 of katja@deschaepskooi.nl

BSO Reek
Aanmelden en meer informatie bij Wencke Toemen via w.toemen@fides0-12.nl  of 06-26866064. 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties

DigikrantOok hier adverteren?

POLL

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

Op welke partij stemt u bij de Graafse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 687 keer gestemd.

Weer


 

Agenda

 


Uw agendapunt hier?