Reek

Aldi Reek opent zaterdag 9 oktober de deuren

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

REEK - De Aldi in Reek opent zaterdag 9 oktober de deuren voor het publiek. Met de opening van de discounter aan de Mgr. Borretstraat gaat voor veel Reekenaren een langgekoesterde wens in vervulling.

Nadat de bouw van de Aldi-vestiging lange tijd had stilgelegen, volgde er op woensdag 7 juni groen licht voor de controversiële vestiging van de discounter in het buitengebied van Reek. Die dag werd bekend dat de eerder verleende vergunning onherroepelijk is. In aanloop naar de zitting van de rechtbank op dinsdag 15 juni werden alle beroepschriften ingetrokken, waardoor de vergunning zonder bezwaar verleend kon worden door de gemeente Landerd. Begin juli werd de bouw van de Aldi hervat.

Vele inwoners van Reek snakten al lange tijd naar een supermarkt in het dorp. Na de eerste vergunningverlening voor een tijdelijke Aldi in april 2019 door de gemeente Landerd barstte een storm van bezwaren los. In de zomer van 2020 leek er eindelijk sprake van witte rook toen de bouw daadwerkelijk van start ging, maar lang duurde de vreugde niet. Binnen een paar dagen werd de bouw op last van de rechter stilgelegd. Meerdere partijen hadden bezwaar aangetekend. Op aanraden van de rechter deed het Landerdse college haar huiswerk opnieuw. De termijn van de vergunning werd onder meer bijgesteld van tien naar vijf jaar. Ook tegen de aangepaste vergunning werd bezwaar ingediend, maar in juni van dit jaar besloot de laatste bezwaarmaker de strijd te staken. 

'Impuls voor leefbaarheid'
Stichting Dorpsontwikkeling Reek is blij met de aanstaande komst van de Aldi. "Dit geeft een enorme impuls aan de leefbaarheid en voorzieningen in ons dorp. Ook zorgt het ervoor dat Reek-Zuid aantrekkelijker wordt voor ondernemers om zich daar te vestigen", stelt voorzitter Guus Weitzel.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties