Reek

Afwisselende pronkzitting van Kêleströpers

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

KÊLERIJK - Het publiek dat vrijdag 7 of zaterdag 8 februari de pronkzitting in het Kêlerijk bezocht, kon genieten van een gevarieerde show vol humor. De grappen werden via een afwisseling van sketches, filmpjes en buuts in een hoog tempo op de zaal afgevuurd. De RRR, de hoogste onderscheiding van De Kêleströpers, werd uitgereikt aan Karin van Gaal voor haar grote inzet voor de carnaval de afgelopen vijf jaar, waaronder het vormgeven van de carnavalskrant. Mieke Nooijen ontving het KeeKele-beeldje voor haar bijdrage aan de Reekse gemeenschap, onder meer als bestuurslid van de zorgcoöperatie.

Al voor de officiële opening komen de dames van Sissy het podium op voor een yogales met de hele zaal. Na de opkomst van Prinses Debby en Hertogin Josje met hun gevolg kan de show echt beginnen. De twaalf dames van de dansgarde laten hun gardedans zien. De eerste act is een goed bewaard geheim. Zo goed als niemand weet wat er staat te gebeuren. Het zijn vrienden van Debby, Josje en hun partners Mark en Jeroen die de boel op stelten zetten. Ans Linders, Ellie Hendriks, Gertie Theunissen en Corry Theunissen keren terug als Sissy om in de sauna de laatste roddels van Reek te bespreken.
Vincent van Gaal kruipt in de huid van Yvon Jaspers voor een lokale variant van Boer Zoekt Vrouw. Samen met onder anderen Ton Rutten, Lynn en Bo Kroot, Twan Martens, Martien Tieben en Anton van Boxtel zet hij een hilarische act neer. Veel dorpsgenoten zaten in het plot om er iets moois van te maken.

33 jaar Ongerakt
Na de pauze kondigt Ongerakt het 33-jarig bestaan op acrobatische wijze aan. Op 3 oktober wordt het feest uitgebreid gevierd met een Oktoberfest in Het Wapen van Reek. Vervolgens betreedt Ramona Toonen het podium als zzp'er Indy Broekman, in haar geval stond die afkorting voor zelfstandige zonder patiënt. Rob Janssen, Jos Verstegen, Guus Weitzel en Peter Zegers nemen als Novenant het toneel over met een ritmische act.
Prinses Debby kan het niet laten om zelf ook mee te doen. Samen met Sonja van Melis en Wilma Hendriks houdt ze een deMANstratie voor de emancipatie van de stoere man. Nogmaals laat de dansgarde zich zien met een spectaculaire dans waarvoor zij een staande ovatie ontvangen. Aan Bram Bulkens de eer om als nieuwslezer Arthur het lokale journaal te behandelen. Daarbij neemt hij vele Reekenaren op de hak.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties