Landerd

Raadsleden en inwoners Landerd en Uden touren door toekomstige gemeente Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD/UDEN - Raadsleden, wethouders en burgemeesters van Landerd en Uden schilderen maandagavond 8 april op twee plekken het voorlopige beeldmerk van de nieuw te vormen gemeente Maashorst op het wegdek. Daarmee markeren ze de start van een periode waarin Uden en Landerd werken aan het definitief samengaan per 1 januari 2022. Tijdens een rondrit met twee bussen door de zes woonkernen gaan de bestuurders maandagavond ook in gesprek met inwoners om te horen wat er leeft aan wensen en ideeën.

Het schilderwerk begint om 18 uur op het plein naast het gemeentehuis van Landerd in Zeeland en iets later op de Markt in Uden. Daarna maken de twee bussen een tour door de kernen van Landerd en Uden. In alle kernen vertellen vertegenwoordigers van bewonersgroepen iets over hun woonkern.

Op straat
“Dat we op deze manier een symbolisch startsein geven is een duidelijk signaal aan onze inwoners: over het samengaan van Landerd en Uden moet niet alleen in de bestuurskamers worden gepraat, maar ook op straat en in alle woonkernen”, stellen de burgemeesters Marnix Bakermans (Landerd) en Henk Hellegers (Uden). “We willen graag dat de mensen meedenken en meepraten over de vraag hoe we de nieuwe gemeente gaan vormgeven.”

Tijdens de busrit en de stopmomenten in de kernen maken de gemeentebesturen en de inwoners die meereizen tevens bekend hoe en wanneer de inwoners de eerstkomende maanden kunnen meewerken aan de toekomstvisie van de Maashorst. Ook op www.opwegnaargemeentemaashorst.nl is daar meer over te lezen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties