Landerd

PvdA Maashorst wil aan tafel over duurzaamheid

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HEESCH - Klimaatwaanzin, klimaatverkiezingen, klimaatgedram. Al deze termen symboliseren de prominente plek die klimaatverandering en duurzaamheid vandaag de dag innemen in het maatschappelijke en politieke debat. Maar wat betekent deze discussie nu concreet voor het leven, wonen en werken in onze dorpen en steden? En wie betaalt de rekening? Daarover gaat de PvdA Maashorst dinsdag 16 april in gesprek met inwoners, deskundigen én gedeputeerde Erik van Merrienboer.

Van Merrienboer was de afgelopen vier jaar gedeputeerde ruimte en financiën in de provincie Noord-Brabant en zo doende verantwoordelijk voor vele bouwplannen in de provincie. Hij deelt zijn visie over energiezuinig bouwen en de verdeling van de kosten van de klimaataanpak. Vervolgens gaat hij onder andere hierover in gesprek met Jan van Vucht -directeur van woningbouwcorporatie Area-, Ruud Megens -duurzaamheidsadviseur- en mensen uit de zaal.

De avond wordt besloten in groepen, waarin met deskundigen en politici verder gepraat wordt over de (on)mogelijkheden voor inwoners en overheden om klimaatmaatregelen te nemen. Iedereen is dinsdag 16 april welkom om aan te sluiten in cultureel centrum De Pas in Heesch. Het programma begint om 19.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties