Landerd

Publiekswandeling in De Maashorst op zondag 3 april

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Vogelwacht Uden houdt zondag 3 april een publiekswandeling in natuurpark de Maashorst. Het thema daarbij is ‘Vogels in het voorjaar’. De twee tot drie uur durende wandeling start 's morgens om negen uur vanaf het grote parkeerterrein van het Natuurcentrum de Maashorst aan de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode. Voor degenen die wat minder ver willen is een kortere route uitgezet. De deelname is gratis.

De Maashorst is een natuurgebied van zo’n vierduizend hectare en ligt ten noorden van Uden. Het gebied bestaat uit bos, heide en uitgestrekte ruige graslanden. De begrazing wordt verzorgd door paarden, schapen en wisenten. Gedurende de twee tot drie uur durende tocht wordt de deelnemers gewezen op de terugkerende zomervogels. Volgens gids Jan-Willem Hermans ziet men tijdens de leerzame wandeling zeker de boomleeuwerik, fitis, tjiftjaf, zwartkop, tuinfluiter en misschien wel de eerste boerenzwaluw. “We leren de wandelaars het herkennen en onderscheiden van deze vogels. Diverse ezelsbruggetjes worden daarbij aangereikt.” Naast vogels wordt ook naar bomen en planten gekeken en misschien komt men oog in oog te staan met een van de kortgeleden uitgezette wisenten. Een bezoek aan de wisenten-uitkijkheuvel behoort tot de mogelijkheden. Een verrekijker is hierbij een handig hulpmiddel. Laarzen of stevige schoenen zijn in dit seizoen aan te bevelen.

Uitbreiding begrazingsgebied
Enkele jaren geleden kreeg het natuurgebied 13 miljoen euro subsidie van onder andere de provincie voor de aankoop van meer landbouwgronden in het hart van de Maashorst. Het begrazingsgebied wordt hiermee uitgebreid, wat weer voordelen voor de natuur biedt. De deelname aan deze voorjaarswandeling en de entree van het Natuurcentrum de Maashorst zijn gratis. Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met Jan-Willem Hermans, telefoon: 0413-269804 of kijk op www.vogelwachtuden.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties