Landerd

'Verkenning goede stap in de richting'

Provincie ziet 'Maashorstgemeente' Landerd-Uden wel zitten

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De provincie ziet een 'Maashorstgemeente' met Landerd en Uden wel zitten. Dat schrijft Commissaris van de Koning Wim van de Donk in een brief aan het Landerdse college van B en W. “Dit is een goede stap in de richting om te komen tot duidelijkheid.”

Commissaris van de Koning Wim van de Donk.

De Landerdse gemeenteraad nam in de vergadering van 1 juni een motie aan voor een verkennend onderzoek naar de toekomstbestendigheid van een heringedeelde ‘Maashorstgemeente’ Landerd-Uden. “Het doet ons deugd dat de raad dit besluit heeft genomen”, schrijft Van de Donk. “Met deze verkenning kunnen de kansen, mogelijkheden en haalbaarheid van de vorming van een Maashorstgemeente in beeld worden gebracht. Op basis van de uitkomsten van de verkenning kan worden beslist of deze herindeling het gewenste toekomstperspectief is voor de gemeente Landerd.”

‘Inwoners willen duidelijkheid’
Inwoners van Landerd verlangen volgens de provincie naar duidelijkheid. Van de Donk: “Zij hebben zowel bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen als bij het referendum laten zien dat zij behoefte hebben aan een duidelijk perspectief op de bestuurlijke toekomst van hun gemeente. Deze verkenning is een goede stap in de richting om te komen tot deze duidelijkheid. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de aanpak van deze verkenning. Waar mogelijk en nodig willen wij helpen om hiervan een succes te maken. Het lijkt ons daarom goed om hier in een bestuurlijk gesprek over van gedachten te wisselen. Wij zullen hier op korte termijn het initiatief toe nemen.”

|Doorsturen

anton coolen

2017-06-28 11:19:59

VHL (lees: een heel groot aantal kiezers) krijgt steun uit onverwachte hoek. (dank aan de commissaris)

Nico van Duren

2017-06-28 17:09:17

Ja , ik denk Anton dat de commissaris doelt op heel Landerd naar Uden, dus ook Schaijk en Reek :-)   

Nico DEGEN

2017-06-28 19:45:56

Is ook veel beter om gewoon bijelkaar blijven en de mensen die ons tegen elkaar opzetten gewoon te negeren. 

Nico van Duren

2017-06-28 21:44:08

Helemaal eens. Je scheef eerder dat het veel beter gaat met VHL maar staan de neuzen binnen de club nu allemaal richting Uden dan? Zijn het slechts een paar sympatisanten van deze partij die naar Oss willen?

Nico Degen

2017-06-29 23:34:09

Jammer dat je niet bij de raadsvergaderingen aanwezig bent, dan zou je de informatie die nu zoekt allang hebben gehad. bovendien had je ook kunnen waarnemen dat er voor VHL raadsleden zitten met besef om de belangen van iedere burgr in Landerd te vertegenwoordigen.  

Nico van Duren

2017-06-30 22:29:37

Ik vraag niet of de partij inmiddels politiek bedrijft en raadsleden zorgzaam zijn voor de burger. Ik vroeg of de grote meerderheid van de leden van VHL naar Uden wil?

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties