Landerd

Zondag 15 november in De Phoenix Schaijk

Programma informatiemiddag referendum krijgt steeds meer vorm

Door Sergio Boutkan

LANDERD - Het programma voor de informatiemiddag Voor Alle Helderheid over het Landerdse herindelingsreferendum krijgt steeds meer vorm. Lokale politieke partijen hebben hun steun toegezegd. Naast het beantwoorden van vragen van burgers, krijgen zij de tijd om hun visie op de toekomst van Reek, Schaijk en Zeeland kort toe te lichten. De bijeenkomst vormt de basis voor een speciale referendumbijlage in weekblad Arena op vrijdag 20 november.

Voor Alle Helderheid vindt zondag 15 november plaats in dorpshuis De Phoenix in Schaijk. Er is een vrije inloop van 15 tot 18 uur. In de foyer staat een informatiemarkt met kraampjes waarin diverse betrokken partijen hun standpunten nader toelichten. In de grote zaal krijgen de Landerdse politieke partijen ook allemaal een plek op het podium. Na een korte introductie is er ruime gelegenheid om vragen te stellen. In de zaal staat hiervoor een microfoon waarvan iedereen gebruik mag maken. Een onafhankelijke gespreksleider leidt dit alles in goede banen.

Niet aanwezig
Weekblad Arena heeft ook de gemeenten Landerd, Uden en Oss uitgenodigd een presentatie te houden. Landerd wenst hier niet aan mee te werken. De reden die het college van B en W hiervoor aandraagt is dat de gemeente zich in deze kwestie onpartijdig wenst op te stellen.
Ook de gemeente Uden laat via woordvoerster Mariko van Ojen weten niet aanwezig te zijn op de informatiemiddag. “Het referendum is een initiatief van de gemeenteraad van Landerd en daarmee is het een Landerdse aangelegenheid”, vindt ze. “Verschillende politieke partijen uit Landerd hebben aangegeven achter het idee van een Maashorstgemeente te staan. Het past daarom beter dat zij, en niet Uden, dit idee binnen de gemeente en op bijeenkomsten uitdragen.”

Gemeente Oss
De gemeente Oss heeft bij monde van burgemeester Wobine Buijs reeds aangegeven op de informatiemiddag aanwezig te zullen zijn. “Dit is voor ons een kans om ons verhaal goed uit te leggen, zodat serieus gekeken wordt naar de optie die wij bieden”, laat zij optekenen in het Brabants Dagblad van 4 november.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties