Landerd

'Wij staan voor een frisse, vernieuwende politiek'

PRO: nieuwe progressieve partij gemeente Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - "In de lokale politiek gaat het over belangrijke vraagstukken die de inwoners van een gemeente direct raken. Tegelijkertijd lijkt de afstand tussen de politiek en de inwoners alsmaar groter te worden en voelen inwoners zich niet gehoord. Reden om na te denken over hoe dat anders kan", vinden de leden van D66, PvdA en Progressief Landerd uit Uden en Landerd. Zij hebben daarom een nieuwe progressieve partij opgericht: PRO.

Op de foto van links naar rechts: Gerrit Overmans, Mathieu de Klein, Cock de Jong, Peter Klievink, Tom Bartels, Marloes van Gils en Pieter van Etten.

"Samen met de inwoners van Odiliapeel, Reek, Schaijk, Volkel, Uden en Zeeland willen wij zorgen voor verandering", zo schrijft de nieuwe politieke partij in een persbericht. "Door dicht bij de inwoners te staan. Door de inwoners van alle kernen daadwerkelijk te betrekken bij de lokale vraagstukken die hen direct aangaan. En niet alleen nu, maar elke keer opnieuw. Vanuit deze gedachte is PRO ontstaan: een nieuwe, vooruitstrevende politieke partij met inwonerparticipatie en bestuurlijke vernieuwing hoog in het vaandel."

'Actief, vernieuwend en sociaal'
"PRO staat voor een actieve, vernieuwende, democratische aanpak vanuit een menselijke benadering, voor verbinding tussen partijen, voor leefbaarheid in alle kernen, met zorg voor elkaar en voor wat kwetsbaar is, voor gelijke kansen en voor een duurzame samenleving."

Voor het opstellen van het verkiezingsprogramma is PRO op zoek naar mensen die willen meepraten, meedenken en meedoen. "Wil je niet aan de zijlijn blijven staan, maar echt iets toevoegen? Meld je dan nu aan om PRO praktisch of inhoudelijk verder te brengen. Je kunt denken aan het mede vormgeven van de communicatiestrategie, het bouwen van een nieuwe website, het ontwerpen van verkiezingsposters, campagne voeren, bijhouden van de administratie, kandidaat-raadslid worden, etcetera."

Neem voor vragen, aanmelding of meer informatie contact op met:
Marloes van Gils (D66), 06-41056695, marloes.van.gils@uden.nl;
Gerrit Overmans (PvdA), 06-41480973, gerritovermans@ziggo.nl; 

Peter Klievink (Progressief Landerd), 06-21862584, p.klievink@gmail.com

 

|Doorsturen

Mimi van der Meer

2021-05-25 22:19:57

Het klinkt fantastisch allemaal. Maar ik kan er niets meer mee, als progressieve en democratische kiezer, na jullie invulling van de belofte aan de kiezers in 2018. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om nog een stem op jullie mooie woorden uit te brengen. Helaas. 

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties